Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
3 posters

  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Coin10 9
  Ниво : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Untitl40
  Статистики :
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Streng10 Сила: 18
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Shield10 Издръжливост: 10
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Brain10 Интелигентност: 22
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Runnin10 Ловкост: 14
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Magic-10 Магия: 8
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел PearРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел MangoРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SapphireРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SausageРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел WatermelonРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Emerald

  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел

  Писане by Тервел Шаханов Пет Апр 07, 2023 10:16 pm


   
  Тервел обожаваше лятото. Това беше времето, през което можеше да се отдаде на пътувания и луксозен живот, какъвто му липсваше през останалата част от годината в „Мунгав“. Излишно е да се казва, че семейство Шаханови знаеха как да прекарват лятото си добре. Те разполагаха с три вили: край Пловдив, Русе и Слънчев бряг, всяка от които можеше да се характеризира с думата „разкош“. Тервел най-много харесваше вилата край Слънчев бряг. Морето винаги го беше привличало със силата и необятността си. Когато прекарваше време там, се зареждаше с енергия и вдъхновение, които не го пускаха дълго след това. Обичаше да плува сред бурните вълни, да хваща тен под жарките лъчи на слънцето и да си внушава, че може да пише стихове, докато се излежава на верандата на вилата. Това беше един от малкото случаи, когато Тервел можеше да прекарва време съвсем сам – нещо, което по принцип бе чуждо на природата му, тъй като жадуваше за вниманието на околните. Вероятно причината беше, че като малък родителите му го пращаха във вилата по време на политическите кампании на майка му, смятайки, че в Торбаланово можеха прекалено лесно да достигнат до него. По това време сестра му вече бе достатъчно голяма, за да пътува и сама из Европа, поради което Тервел оставаше сам във вилата, като изключим прислугата, за месец или два. Първоначално се бунтуваше, защото му беше безкрайно скучно и имаше нужда да контактува с хора, но постепенно свикна и започна да търси утеха в морето. И до ден днешен тази вила го поставяше в особено състояние на умиротвореност.
  Ясна и Симо се магипортираха във вилата към 20:00 ч. Доведе ги един мъж от прислугата. Слънцето все още светеше силно на безоблачното синьо небе. Подухваше лек бриз от морето, който тушираше до известна степен високите температури през деня. Гларусите кръстосваха над морските вълни в търсене на риба, надавайки силни крясъци. Времето сякаш беше спряло.
  Двамата посетители се появиха с тихо „пук“ на задната веранда на къщата. Тервел ги очакваше на един гигантски, опънат във въздуха бял чаршаф. Беше облечен със светложълт ленен халат и нямаше обувки. На главата си носеше плетена шапка, а от врата му висеше скромна (по неговите стандарти) верижка с малък скъпоценен камък във формата на звезда. Очите му бяха покрити с две кръгли парчета краставица.
  - Окей, вече не сме в Канзас – каза Симо в първата секунда, след като краката му се докоснаха до дървения под на верандата.
  Морската вилна на Шаханови наистина беше нещо впечатляващо. Тя представляваше една доста голяма и модерна постройка, издигаща се на малки еднометрови колони над пясъка в непосредствена близост до морето. Вечер приливът заливаше колоните и вилата сякаш се понасяше насред вълните. Наоколо нямаше нищо, освен ширещи се пясъчни дюни.
  Покривът на вилата бе плосък и без керемиди. Стените бяха бели. Всъщност всичко в къщата беше бяло. Впечатление правеха големите кръгли прозорци, в които можеше да застане човек в пълен ръст. Вътре подовете бяха от чист мрамор. Обзавеждането бе минималистично, но всеки детайл създаваше впечатление за лукс. Из множеството стаи бяха пръснати голям брой дивани, малки масички за кафе и чай, рафтове с книги и кристални полилеи. В най-обширното помещение (по-скоро зала), която Шаханови наричаха „приемната“, имаше пияно и еднометров омагьосан грамофон. Навсякъде цареше стерилна чистота.
  - О, вие ли сте? – обади се Тервел и леко се надигна на лактите си, отмествайки едното парче краставица от окото си. Лицето му бе олицетворение на спокойствието.
  - Тер, представях си нещо впечатляващо, но тук е просто великолепно – говореше Ясна, докато надничаше през отворения прозорец на вилата и дървената ограда откъм морето.
  Той се изправи и се приближи с бавна крачка да ги прегърне. Усети, че потъва в ръцете на Ясна: толкова безтегловен се чувстваше.
  - Обеща купон, а хич не ми изглеждаш в купонджийско настроение – отбеляза Симо, опрян на рамото му.
  - Морето ми действа така. Дайте ми пет минути да се задействам – усмихна им се Тервел. Той щракна с пръсти и отнякъде долетя една бутилка с шампанско и три кристални чаши. Бутилката се отвори сама със стряскащ гръм и от нея потече пяна.
  - Наздраве за най-хубавото лято досега! – обяви той и бутна чашите, в които вече се беше стекло шампанското, в ръцете на Симо и Ясна.
  Слънцето леко се наклони и започна да върви надолу по хоризонта.

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Симеон Манев харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Coin10 39
  Ниво : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Untitl42
  Статистики :
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Streng10 Сила: 28
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Shield10 Издръжливост: 24
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Brain10 Интелигентност: 28
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Runnin10 Ловкост: 28
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Magic-10 Магия: 40
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел PearРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел MangoРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел ChiliРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SausageРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел WatermelonРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SapphireРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел EmeraldРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Birthday1

  Re: РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел

  Писане by Ясна Соколова Пон Апр 10, 2023 5:08 pm


  Ясна изпи чашата шампанско на един дъх. Колко ободряващо! Тервел едва беше отпил от своята, но за малко да се задави. Симо се ухили и кимна одобрително, надигайки своята в тост, унищожавайки я по същия начин. 

  - Само това ли предлагаш, Шаханов? - Ясна остави чашата на масата и се запъти към близкия прозорец. - Мислех си, че ще имаш нещо по-силно...
  - Разбира се, че имам. - Лицето на Тервел не трепна. - Това е само, за да ви поздравя за добре дошли. Или искаш веднага да припаднеш? - Двете момчета се спогледаха и разсмяха. 
  - По-възможност да... - уж шеговито подхвърли девойката. - ... ако, припадъкът ми продължи няколко месеца, би било още по-хубаво. -  след което прошепна на себе си и остави момчетата, за да разгледа луксозната къща. Всичко беше изкрящо. През живота си не беше виждала толкова чиста и перфектно подредена къща. Зачуди се как Тервел живее на такова място. Струваше ѝ се, че ще полудее, ако не види поне някаква мръсотия някъде. Беше прекалено стерилно, сякаш никой не живее тук. Едва ли можеше да прекара една седмица на такова място сама. Мислено се успокои, че не беше сама и Тервел и Симеон бяха с нея. 

  - Още ли страда по...? - Тервел досетливо сниши глас, за да не го чуе Ясна. Не искаше да започват с драма, терзания и сълзи нещото, което трябваше да бъде най- якото лято в историята на най-яките лета. 
  - Не е продумала нищо... нищо след онази вечер в Главната зала. Но... е някак различна. Нищо, че се прави, че не е. - Симеон остави чашата на близката масичка и се загледа в посоката, в която Ясна беше изчезнала. 

  - Какво чакате? - момичето изскочи от друга стая и им се изплези, с което малко ги стресна. - Мисля, че е време да поплуваме. Скоро слънцето ще залезе. А най-обичам да плувам по залез слънце.  После можем да си запалим огън на плажа и да изпием запасите на Тервел... - лилавокоската отиде към вратата на терсата, която щеше да ги отведе към плажа и синята морска вода.

  - Е... идвате ли? - обърна се и ги изгледа предизвикателно.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Симеон Манев
  Симеон Манев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Coin10 26
  Ниво : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Untitl40
  Статистики :
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Streng10 Сила: 14
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Shield10 Издръжливост: 15
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Brain10 Интелигентност: 12
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Runnin10 Ловкост: 13
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Magic-10 Магия: 22
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел HoneyРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел ChiliРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел CabbageРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SapphireРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел EmeraldРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SausageРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел MangoРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Mint

  Re: РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел

  Писане by Симеон Манев Пет Май 26, 2023 10:49 pm


  Студено ли е? - Ясна не смееше да влезе във водата така рязко, както момчетата, които просто се хвърлиха в морето отведнъж. Тя пристъпваше от крак на крак пред мястото, където водата мокреше пясъка, а той изсъхваше и посрещаше следващата вълна, и тя го намокряше... не, не, не ѝ беше работа да влиза в тая вода.
   - Хайде влизай де! - момчетата извикаха едновременно и тя разбра, че няма друг избор. Стъпка, две, аххх мокро, трета, четвърта...
   В далечината слънцето залязваше над камъните на буната. Плажчето до вилата на Тервел беше безлюдно и диво, като изкарано от Сървайвър. Само тримата. Още не го усещаха, но им се искаше да продължи цяло лято. Вечно да продължи.
   Тервел изпръска Симо здравата така, както беше застанал шамандурската на повърхността и наблюдаваше небето. Косата му се намокри и той рязко си спомни, че отсъствието му при фризьора си имаше своите недостатъци. Естествено, върна обилно количество вода, което полетя към ухиления Тервел.
   - Тер, тук си без пръчка, внимавай - закачи го Симо и отметна мокрия кичур зад ухото си.
   - Оооо, я тихо там, бягай да донесеш дюшека, че го забравих - Тервел се засмя и го тупна по гърба. Надуваемият му дюшек действително лежеше необезпокояван на пясъка. Симо отиде да му го донесе, само за да го разгледа в детайл. Да, това е дюшекът на Тервел. Син на палмички, безбожно голям, с поставка за чаша, в която вече изстиваше латето на Тервел, а отстрани беше шамандуресто, така че дюшекът не го обръщаха по-големите вълни през август. Излишно е да се каже, че по целия дюшек мигаха светлинки, които му даваха вид на странна коледна елха. Ефирен дюшек на ефирен Тервел.
   - Ахххх, мога да живея на този дюшек - Тервел се метна на плавателното си средство и отпи от латето.
   - Обзалагам се - въздъхна Манев с усмивка.
   ***
   - Маршмелоу, мама никога не ми даваше - Тервел отхапа от загрятата бонбонена материя и се усмихна.
   Симо допиваше маслената си бира и наблюдаваше насладата, изписана на лицето на къдрокосия. Ясна се беше излегнала на пясъка на метри от тях и се взираше в звездите.

  Арина Орлова, Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Coin10 9
  Ниво : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Untitl40
  Статистики :
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Streng10 Сила: 18
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Shield10 Издръжливост: 10
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Brain10 Интелигентност: 22
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Runnin10 Ловкост: 14
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Magic-10 Магия: 8
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел PearРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел MangoРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SapphireРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SausageРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел WatermelonРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Emerald

  Re: РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел

  Писане by Тервел Шаханов Нед Май 28, 2023 8:50 pm


  Преди няколко минути слънцето се беше скрило окончателно зад хоризонта и по тъмното небе бяха започнали да се открояват звездите, както и пълната луна. Нажеженият пясък бе започнал да отдава топлината си на нахлуващия от морето хладен въздух. Чуваха се само гларусите и морските вълни, непрестанно разбиващи се в каменистия морски бряг.
  Тримата бяха седяха около огъня. Тервел се беше разположил върху надуваемия си дюшек, по чиято повърхност бяха разположени стотици светещи точици, наподобяващи светулки в нощта (категорично не прие определението на Симо, че дюшекът му приличал на коледна елха!). Обърнат бе с лице към небето и изглеждаше замислен. Ясна се бе свила близо до огъня и си играеше с пясъка, опитвайки се да направи замък. Физиономията й представляваше смесица от решителност и меланхолия. Симо пък седеше по турски до огъня и ненаситно повтаряше едни и същи движения: чакаше странното бяло вещество в края на пръчката да придобие златиста коричка, след което го поднасяше към устата си, дъвчеше в продължение десет секунди и после преминаваше към новата партида. И тримата не бяха проронили нито дума в последните няколко минути.
  Най-после Симо наруши мълчанието:
  - Тер, ти сам ли си в цялата къща?
  - А? – обади се другото момче, внезапно излязло от унеса. Продължаваше да гледа към небето. – От седмица сме само аз и прислугата.
  - Уау. Вашите те оставят просто така сам в това имение? – Симо беше спрял да яде и сега гледаше изумено към приятеля си.
  - Винаги е било така – започна Тервел, като прокара ръка през дългите си руси къдрици. – Вечно са на срещи, конференции, награждавания… все скучни неща. Винаги са ме оставяли сам. Не мисля, че им пука особено какво правя, стига да не рефлектира зле на тях. Като малък ме оставяха в тази вила месеци наред точно за да нямат медиите достъп до мен и да не направя някоя глупост по време на предизборните кампании на майка ми.
  Докато разказваше това, в съзнанието му се материализираха картини от онези времена. Колко самотен се беше чувствал в началото, обикаляйки огромните празни стаи на къщата. Но това го бе научило да се справя и без родителите си. Да не изпитва нужда да говори с тях, да им се оплаква или, пази Боже, да им се доказва. В неговите очи тези хора бяха толкова родители, колкото той беше билколог.
  - Не говори така – изведнъж се намеси Ясна, като спря да си играе с пясъка и му хвърли укорителен поглед. – Все пак са твое семейство.
  - Е, да, да си Шаханов е голямо предимство в живота – отвърна веднага Тервел. – Но въпреки това понякога толкова много ми се иска никога да не се бях раждал в това семейство. Колко щеше да е интересно, ако например се бях родил мъгъл… Не сте ме чули да го казвам.
  - Тервел Шаханов – мъгъл!? – разсмя се Симо, а веднага след това и Ясна. – Това вече ще е много любопитна гледка. Вече си те представям облечен в делови костюм, с телефон в ръка, Старбъкс и…
  - Добре, може би това няма да е толкова интересно, но схващате идеята – разсмя се и Тервел, обръщайки се настрани на дюшека си.
  В следващите няколко минути тримата се кикотеха, разменяйки идеи относно това какъв би бил мъгълът Тервел. Гласовете им ехтяха в скалите на празния плаж и луната им се усмихваше.
  - Какво ще правим сега? – обади се Симо, след като отново се върнаха към мълчанието.
  - Може да си разказваме страшни истории – предложи Ясна.
  - Или да преживеем една страшна история? – Тервел се изправи пред огъня. – Какво ще кажете за един полет до Катран?
  Огънят искреше и очите му също искряха.
   
  Админ: +1 т. издръжливост.

  Ела Благоева and Симеон Манев харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Coin10 39
  Ниво : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Untitl42
  Статистики :
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Streng10 Сила: 28
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Shield10 Издръжливост: 24
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Brain10 Интелигентност: 28
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Runnin10 Ловкост: 28
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Magic-10 Магия: 40
  РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел PearРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел MangoРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел ChiliРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SausageРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел WatermelonРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел SapphireРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел EmeraldРП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел Birthday1

  Re: РП - Лукс и тайни - Ясна, Симо и Тервел

  Писане by Ясна Соколова Пон Юни 12, 2023 2:35 pm


  - Катран?! - Ясна надигна глава. - Откъде ти хрумна това? - очите ѝ се задържаха продължително върху Тервел, в опит да разбере дали е сериозен. 
  - От някъде... не знам и аз къде. - русокосото момче се загледна отново към звездите и се усмихна загадъчно. - Е, какво ще кажете?
  - Hell yeah! - Симо подскочи, като навсякъде се разхвърча пясък. - Готов съм! - след което размаха пръчката си и наоколо се разлетяха малки искри, които бавно загаснаха в нощта. 
  - Е, Ясна? - Тервел се изправи също и подаде ръка на Ясна. - Готова ли си за нещо по-хубаво от това просто да си разказваме истории? - след което усмивката му така се разтегли по лицето му, че лилавокоската нямаше много избор, освен да се съгласи. 
  - Ох, невъзможни сте, но затова ви обичам. Хайде. Дайте ми само пет минути да се преоблека и тръгваме... а и да взема няколко неща с мен. - изкокити се и изхвърча към вилата с такава скорост, сякаш само това чакаше - покана за островът известен като свърталище на черни магьосници и нечисти дела. Чудно място за трима 16-годишни, с доста добри възможности в това да се забъркат в поредната страховита история за разказване.

  Момчетата също се прибраха в къщата, но много по-бързо се приготвиха за тръгване. Петте минути на Ясна, се превърнаха в петнадесет, но накрая момичето се появи с доволна усмивка на лицето си. Каза им, че всичко, което евентуално можело да им потрябва, се намираше в малката раница във форма на снич на гърба ѝ. Даже имаше крилца, които леко пърхаха и наистина напомняха на тези на снич и звукът, който издаваха, когато бясно прелиташе из куидичното игрище на Мунгав. 

  Симеон и Тервел също бяха нарамили своите раници, готови да се отправят към остров Катран и да стигнат по никое време на това съмнително място. Тервил взе летекодите, които щяха да ги отведат на острова, но тогава Ясна се сети нещо. 
  - Тер... дали е разумно ти да ходиш там като ... себе си? - на лицето на Ясна се беше изписало леко притеснение.
  - Защо? Какъв е проблема...
  - Ако някой разбере кой си... може да си навлечем неприятности. 
  - Стига, де. Прекалено много се филмираш. И да разберат, кой съм единствено ще знае знаят, че не трява да се забъркват с мен. 
  - А дали? - шестокурсничката не беше убедена в думите на Шаханов. - Не аз съм синът на влиятелни личности, които може би имат достатъчно врагове подвизаващи се там. 
  - Мисля, че Тервел е прав. Просто трима ученици, дошли на малко приключение. - обади се Симо. - Не мисля, че ние ще сме първите ученици, които ще стъпят на остров Катран. - Манев успокоително я потупа по рамото. 
  - Поне може да промениш цвета на косата си... - за последно Ясна се опита да ги убеди, че не трябва да поценяват хората, които се подвизаваха на това място.

  Админ: +10 галеона.

  Пейо Желев харесва този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 2:03 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!