Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
3 posters

  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Coin10 35
  Ниво : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Untitl41
  Статистики :
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Streng10 Сила: 43
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Shield10 Издръжливост: 43
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Brain10 Интелигентност: 45
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Runnin10 Ловкост: 45
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Magic-10 Магия: 52
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър MangoРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PearРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър WatermelonРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SapphireРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър EmeraldРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PizzaРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SausageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър CabbageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър CheeseРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BlueberryРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър AppleРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BananaРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър TuttifruttiРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BaconРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър RubyРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър HoneyРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChocolateРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChiliРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър DiamondРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Birthday1 

  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Писане by Арина Орлова Пон Яну 09, 2023 10:41 pm


  - Арина, това не е разумно! Родителите ни казаха, че НЕ може! – острият глас на брат й я накара да се закове на мястото си. Обърна се към него толкова бързо и без никаква грация, че за секунда щеше да се стовари като чувал с картофи на земята. Вместо това червените й коси се разпиляха на всякъде около лицето й и дори няколко кичура се залепиха на челото ѝ.

  Приличаше на рошав заек, които бе станал от погрешната страна на леглото и в никакъв случай на момиче от магьосническо семейство, което държеше на потеклото си. Абсурдният ѝ външен вид, изобщо не ѝ попречи да възнагради проклетника с особено недоволен поглед.

  - Не можеш да ми казваш какво да правя с живота си! – грабна метлата си от ръцете на Олег и дръпна свирепо, когато момчето се опита да й се противопостави. Това я накара да залитне назад и да се блъсне в стената. Стисна устни, за да се възпре от това да каже какво наистина мисли за идиотските правила на семейството им. Вместо това се врътна на пети и възможно най-бързо закрачи в коридора.

  Докато вървеше в главата й звучаха всевъзможни красоти и псувни, насочени към един определен гении от рода им. Въпросния човечец, който май й се падаше пра-пра-пра-иоще10такива-дядо бе решил, че куидичът е спорт подходящ само за мъже. Негова бе и прословутата мисъл: „Жените са родени за друго! Недостойно е да играят куидич!”.

  - Ще ви покажа аз на вас за какво съм родена. – мърмореше си тихо, докато продължаваше да върви. Имаше навика да си говори сама, особено когато нервите й бяха готови да грабнат метлата й и да изхвърчат през прозореца, за да се отърват веднъж за винаги от нея.

  Може би някой ден щеше да успее да запази спокойствие, но нямаше да е днес. Не и когато тази несправедливост, караше Ари да се изприщва от яд и да прави всичко възможно да предизвика неодобрението у „любящите” си родители.

  Например сега можеше да бъде добро момиче, да преглътне наранената си гордост и да отиде на закуска като останалите ученици. Орлови щяха да одобрят тази проява на добър разум. Затова четвъртокурсничката правеше точно обратното – стъпваше тежко по металните стъпала, водещи до Северната кула. Изкачи се до площадката за по-малко от пет минути и тогава си позволи да си отдъхне.

  Усмивката не се задържа дълго на лицето й, защото чу стържещите звуци на метала отново. Явно някой я беше последвал.
  - Олег, кълна се, че ако си дошъл да ми се пречкаш ще те убия. – предупреди го без да се обръща назад.

  Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Coin10 39
  Ниво : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Untitl42
  Статистики :
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Streng10 Сила: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Shield10 Издръжливост: 24
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Brain10 Интелигентност: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Runnin10 Ловкост: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Magic-10 Магия: 40
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PearРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър MangoРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChiliРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SausageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър WatermelonРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SapphireРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър EmeraldРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Birthday1

  Re: РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Писане by Ясна Соколова Вто Яну 10, 2023 10:34 am


  - Аз съм, спокойно! - Ясна нахлу в помещението и затвори скърцащата врата след себе си. Успя да чуе разправията между приятелката ѝ Арина и нейния брат Олег, тъй като изкачваше стълбите няколко нива по-надолу. Олег явно се отказа от Арина и след малко двамата с Ясна се разминаха. Спогледаха се и момчето бързо избяга надолу, пуфтейки. Отново явно имаше разногласие помежду им, нещо което често се случваше дори и в присъствието на Ясна. 


  - Какво пак се карате... - Ясна подпря метлата си на стената и седна на земята до Арина. Четвъртокурниската се взираше напред през прозореца и гледаше към куидичното игрище в далечината. С ръце беше обгърнала колената си и леко се поклащаше, опитвайки се да потуши гнева, който беше предизвикал брат ѝ. - Отново ли ти казва какво да правиш с живота си и как летенето не е за теб?! - Лилавокоската се подсмихна, защото неведнъж Ари се беше оплаквала как родителите ѝ не искат тя да тренира куидич и не пропускат и секунда, в която да ѝ го припомнят. 


  - Да! - тросна се Ари. - Не знам какво не разбират тези хора, и брат ми!, ще правя това което искам и те не могат да ме спрат! - червенокоската тръсна глава и няколко кичура паднаха пред очите ѝ.
  - Съгласна съм, Ари! Знаеш, че те подкрепям напълно! - Гласът на Ясна беше топъл и мек и тя нежно я погали по гърба. - Родителите ти прекаляват. - кимна отвърдително Ясна и взе ластика за коса, който беше около китката ѝ. Подхана дългите си прави коси и ги върза небрежно в стегната опашка.
  - Знам. - Арина махна с ръка и погледна приятелката си. - Извинявай, не е насочено към теб. Просто... се ядосах... - Но Ясна побърза да махне с ръка в знак на разбиране, защото нямаше нужда да ѝ се извинява. Двете момичета бяха приятелки от четири години, когато Ари пристигна в първи курс и от тогава бяха неразделни. Бяха преминали през всевъзможни неща и се познаваха много добре. 


  - Знам, знам. - Ясна се изправи и отиде да вземе метлата си. - Готова ли си да се вихрим? - очите ѝ светнаха и Ари се усмихна дяволите, като горд съучастник, в това което предстоеше.
  - Иска ли питане?! - Ари скочи на крака и грабна метлата. 
  - Хайде, Вихър вече ни чака. - братът на Ясна - Вихър - беше за последна година в Мунгав и беше решил да направи тази година най-великата в историята на училището. Затова участваше във всяка щурития, която се случваше на територията на Мунгав. - Трябва да е отвън, на покрива. 


  Днешната такава беше запланувана да се случи преди обяд и Вихър, Арина и Ясна трябваше да полетят от покрива на Северната кула с летящ старт. Нещо, което учениците правеха редовно, но трябваше да внимават да не ги хванат. Иначе ги очакваше наказание - цяла седмица чистене на тоалетни в подземията. 

  Арина Орлова and Ела Благоева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Coin10 35
  Ниво : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Untitl41
  Статистики :
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Streng10 Сила: 43
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Shield10 Издръжливост: 43
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Brain10 Интелигентност: 45
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Runnin10 Ловкост: 45
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Magic-10 Магия: 52
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър MangoРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PearРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър WatermelonРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SapphireРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър EmeraldРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PizzaРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SausageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър CabbageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър CheeseРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BlueberryРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър AppleРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BananaРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър TuttifruttiРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BaconРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър RubyРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър HoneyРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChocolateРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChiliРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър DiamondРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Birthday1 

  Re: РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Писане by Арина Орлова Сря Яну 11, 2023 10:08 pm


  За разлика от „любимия” си брат, Ари изобщо не я биваше да спазва правилата. Единственото общо между тях бе, че деляха едни и същи родители. От там на сетне – Олег бе по-висок, имаше златист тен, гарваново черна коса и дълбоки сиви очи. Арина беше точното определение на малко, вредно и пакостливо. Още щом Вихър бе подшушнал заговорнически прекрасната си идея, червенокосата вече се виждаше как полита от Северната кула.

  Та, летящият старт щеше да й се отрази доста добре на настроението. Момичето се усмихна леко, докато слагаше кожените си ръкавици, за да се изкатери по-лесно на покрива. Не, че й трябваше, но се кефеше колко „опасна” изглежда с тях.

  - Брат ти е тооолкова готин! – замечтано изтърси четвъртокурсничката и погледна към приятелката си. След това замаха бързо с ръце и добави – Не, не по онзи начин.
  - Знам какво имаш в предвид. Все пак е мой брат. – засмя се Ясна и отмести главата си назад, видимо развеселена. Слънчевите лъчи се уловиха в косата й и проблеснаха в красиви виолетови нюанси.
  - Моят е толкова смотан! Не само, че е префърцунен и се прави на големия сноб само, за да се подмаже на родителите ни. Държи се така все едно всички останали сме под нивото му. – погледна нагоре към покрива и присви устни. – От тук ли ще се изкачим? – обикновено учениците се издигаха с метлите си до покрива и от там се спускаха драматично към куидичното игрище.

  Мунгав беше виждал не едно или две успешни и трагични опити за полет от Северната кула. Само дето повечето нямаха прецизността на куидичните играчи. Затова те бяха решили да се спуснат толкова шеметно, че всички в училището да говорят за тях цяла година.

  - Остави го Олег, не заслужава да мислиш за него! – петокурсничката се приближи и прегърна Орлова през рамената, а след това я побутна леко настрани и се засмя. – Да, хайде да го направим!

  - Готова съм! – звучно се засмя Ари и набързо върза червените си коси. Сърцето й пърхаше като пеперуда, докато двете момичета се изкачваха към покрива. Не беше трудно. Стана толкова бързо, че след няма и десет секунди вече бяха на върха на Северната кула, а там ги чакаше Вихър.

  - Защо се забавихте толкова? Вече си мислех, че сте ме забравили!  - момчето определено не приличаше на Олег и това само подобряваше настроението на Арина.
  - Вече сме тук! – усмивката й беше заразителна. Радваше се, че има такива добри приятели, които правеха престоя й тук много по-забавен? – Е, какво ще кажете да действаме вече? – все пак не искаха да ги хванат преди да са се позабавлявали.


  (Отчетена 1 т. ловкост)

  Разказвачът, Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Coin10 39
  Ниво : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Untitl42
  Статистики :
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Streng10 Сила: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Shield10 Издръжливост: 24
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Brain10 Интелигентност: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Runnin10 Ловкост: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Magic-10 Магия: 40
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PearРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър MangoРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChiliРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SausageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър WatermelonРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SapphireРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър EmeraldРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Birthday1

  Re: РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Писане by Ясна Соколова Чет Яну 12, 2023 12:49 pm


  - Някой май е нетърпелив... - засмя се добродушно Вихър и лицето му светна. След което се обърна към сестра си. - Успя ли да го вземеш? - Очите на Вихър блестяха в очакване, въпреки че беше сигурен, че сестра му се е справила със задачата. Ясна винаги намираше начин и това беше едно от нещата, които той обичаше в нея.  

  - Да! - Ясна изпъна гордо гръб и кимна развълнувано. - Както и предполагах, нямах никакви проблеми! - петокурсничката беше много доволна от идеята, която ѝ хрумна, докато планираха летящия старт с брат си. Бръкна във вътрешния джоб на мантията си и извади не много голяма кутийка. Арина веднага я разпозна.


  - Неее... - очите на четвъртокурниската се разшириха в изумление и тя сложи ръка на устата си, за да го прикрие. - Това което си мисля ли е... - Беше точно това което си мислеше и Ясна и Вихър кимнаха, докато усмивките им се разливаха по лицата.


  - Вие сте луди! За това сте ми най-добрите приятели! - Червенокоската силно прегърна Ясна и тя се засмя. - Това ще бъде още по-вълнуващо отколкото си мислех. - Арина започна да подскача, усещайки как адреналинът я връхлита все повече и повече.


  - Ясна даде идеята. - Вихър прокара пръсти през необозданата си коса и леко приглади бритона настрани. - Пускай го да се вихри! - седмокурнискът кимна към Ясна и завъртя показалеца си спираловидно. 

  Ясна отвори кутийката, която държеше и сякаш слънчева светлина озари лицата на тримата ученици, които се бяха скупчили в кръг. Въпреки че не за първи път виждаше снича, лилавокоската го гледаше със страхопочитание. За нея като търсач на дом "Лъч", това беше най-важното и ценно нещо на игрището. Обожаваше напредварата, която правеха с противниковия търсач и борбата, кой пръв ще грабне тази малка топчица с крилца. А сничът пък от своя страна никога не разочароваше и не се даваше лесно. Но днес нямаше да го гонят двама играчи, днес щяха да бъдат трима. Единият, от който беше самият капитан на куидичния отбор на дом Лъч - Вихър Соколов.


  - Казвала съм ти, че винаги ги измисляш едни такива... чудесни идеи! - възкликна Арина, гледайки към снича. 

  - Хайде, яхвайте метлите. - петокурнискчата взе метлата и с лекота я възседна. - Пускам го. 
  - Давай, че не издържам вече! - викаше Вихър, който вече беше на своята метла, стиснал здраво дръжката ѝ. Кожените му ръкавици поскръцваха, сякаш и те самоте тръпнеха в очакване, да докопат малкото златно топче.

  Ясна докосна снича внимателно и той се събуди. Разпери своите крила и всички чуха пърхането им. Лилавокоската протегна ръка, давайки му възможност да разбере, че е време за летене. А той не се и подвууми. Изравни се на височината на тримата ученици, завъртя се закачливо около тях, сякаш прошепвайки им "Няма да ме хванете, деца!" и с едно послед фиууу се скри от погледа им. 

  - Хайде момичета-кокичета! Време е купонът да започне. Знаете правилата, всеки сам за себе си. - Вихър се издигна във въздуха, дари ги с последна чаровна усмивка и без да чака никой, се спусна по керемидите на Северната кула с летящ старт.


  Ако някой гледаше в този момент, сърцето му щеше да спре и да пропусне няколко удара. 


  *Ловкост, моля ^^ Админ: Отчетено.

  Разказвачът, Арина Орлова and Ела Благоева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Coin10 35
  Ниво : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Untitl41
  Статистики :
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Streng10 Сила: 43
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Shield10 Издръжливост: 43
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Brain10 Интелигентност: 45
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Runnin10 Ловкост: 45
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Magic-10 Магия: 52
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър MangoРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PearРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър WatermelonРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SapphireРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър EmeraldРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PizzaРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SausageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър CabbageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър CheeseРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BlueberryРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър AppleРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BananaРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър TuttifruttiРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BaconРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър RubyРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър HoneyРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChocolateРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChiliРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър DiamondРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Birthday1 

  Re: РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Писане by Арина Орлова Съб Яну 14, 2023 9:04 pm


  - Ще видиш ти! – извика след брат си Ясна и на свой ред се спусна стремглаво от покрива.

  - Не си губете времето, всички знаят, че аз ще спечеля! – на свой ред се провикна зад тях Арина, но  изобщо не бързаше да се присъедини към състезанието. Вместо това, застана на ръба на Северната кула и внимателно огледа въздушното пространство. От тук имаше ясен поглед върху двамата Соколови и околността.

  - Хайде, Ари, идвай! Не спи! – провикна се някъде от долу Вихър и добави – Да не би да се отказваш?

  Това накара червенокосата да тръсне глава и звънливо да се разсмее. Един кичур коса се измъкна от ластика й и падна директно върху очите й. Момичето го изтика настрани и в същия момент забеляза златисто проблясване в далечината.

  На лицето й се появи мъничка усмивка и без да губи повече време възседна метлата си. Върна се няколко крачки назад и използва инерцията на тялото си, за да се засили. Изтласка се от покрива в последния момент и се спусна право към земята.

  Падаше. Само за секунда се остави чувството на свобода да я погълне. Да завладее цялото й същество и да изпълни кръвта й с адреналин и точно преди да се разбие в пръста, смени курса си и се изкачи нагоре. Настигна двете си дружки и най-нахално се завъртя около тях.
  - Липсвах ли ви?  - изплези се първо на Ясна, а след това хвърли и игрив поглед на капитана на дом Лъч. Всички знаеха, че момчето не просто можеше да лети като змей, но бе като същинска акула в куидича. Нищо не можеше да убегне от зоркия му поглед, може би затова беше толкова трудно някой да го конкурира на игрището.

  - Помислихме, че си се отказала! – във въздуха, гласът на петокурсничката звучеше още по-жив от обикновено. Тя също като брат си притежаваше истински талант в куидича. Поредното доказателство, че момичетата имаха място на терена.

  - Няма начин! Все пак имам снич да хващам! – или поне имаше намерение да затрудни приятелите си. Тя, за разлика от Олег, никога не приемаше победата лично. Обожаваше куидича заради предизвикателството и самата игра. За нея бе важно да се забавляват, а след мача да бъдат приятели, независимо от резултата.

  - Много говорите, дами! – подсвирна Вихър и се спусна стремглаво надолу, сякаш бе готов да улови снича. Отне й две секунди да реши дали да го последва или не. Но бе прекалено рано играта им да приключи, затова Рин се спусна бързо надолу. Идеята й бе да пресече пътя му, но тъкмо да го направи, когато съзря в далечината нещо златисто.

  Намираше се почти до куидичното игрище. Напълно забравила за първоначалния си план, Арина обърна рязко наляво и започна да лети в обратната посока.
  Колко вълнуващо. Нямаше търпение да види кой щеше да спечели това предизвикателство.

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Вихър Соколов
  Вихър Соколов
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Coin10 80
  Ниво : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Untitl40
  Статистики :
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Streng10 Сила: 8
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Shield10 Издръжливост: 8
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Brain10 Интелигентност: 6
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Runnin10 Ловкост: 6
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Magic-10 Магия: 8
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SausageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Mint

  Re: РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Писане by Вихър Соколов Сря Яну 25, 2023 11:12 am


  Вихър летеше умело на своята любима метла. Метла, която баща му подари по случай последната учебна година в Мунгав. Щеше да бъде още по-бърз и безмилостен със своите най-добри приятели блъджърите. Какво само ги чакаше учениците, които щяха да се изправят срещу него тази годна ... 


  "Ох, съсредоточи се Соколов. Имаш по-важни неща, отколкото да си представяш как чупиш ръце и събаряш ученици от метлите." 

  С поглед проследи двете момичета, които си мислеха, че могат да го победят. Да бе, да. Забеляза рязкото сменяне на посоката, което Арина направи. В единия момент го следваше, в следващия тръгна към куидичното игрище. Но нямаше да я последва, защото знаеше по-пряк път. 

  Приведе се напред и пришпори метлата колкото можа. Тя така бързо го тласна напред, че замиг загуби баланса си. Усмихна се. Още повече му харесваше тази нова метла. В този момент Ясна профуча покрай него.

  - Бавеен сии - извика петокурничката и премина като кълбо от лилав облак покрай него. 

  - Иска ти се! - подсмихна се на себе си и ги остави да си мислят, че имат някакъв шанс срещу него. 

  Момичетата летяха в една посока и бясно се напредварваха. Докато Вихър пое в съвсем друга, с доволна усмивка, защото имаше по пряк път до куидичното игрище, което те не знаеха. Все пак седем години в това училище беше понаучил това-онова. Той също бе видял снича, но не искаше да се издава както направи Арина. Щеше да ги позаблуди преди да започне лудата надпревара. 

  Косите му се вееха назад от високата скорост която беше разбил. Направи няколко завоя, спусна се надолу и изчезна от погледа на ученичките. Ясна веднага забеляза изчезването на Вихър. Намръщи се сърдито и се зачуди какво му беше хрумнало сега. Но продължи да лети, опитвайки се да настигне и изпревари Арина. Вече почти бяха стигнали куидичното игрище. Тогава спря рязко и Арина една не я отнесе.


  -Ей.. Яснааа... - разкрещя се четвъртокурсничката. - Не спирай такааа... 


  - Ама... как... - Ясна гледаше напред, където Вихър им махаше с дяволита усмивка. Постоя няколко секунди и подгони снича, скъсявайки преднината му с всяка секунда.

  Арина Орлова and Ела Благоева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Coin10 35
  Ниво : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Untitl41
  Статистики :
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Streng10 Сила: 43
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Shield10 Издръжливост: 43
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Brain10 Интелигентност: 45
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Runnin10 Ловкост: 45
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Magic-10 Магия: 52
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър MangoРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PearРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър WatermelonРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SapphireРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър EmeraldРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PizzaРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SausageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър CabbageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър CheeseРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BlueberryРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър AppleРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BananaРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър TuttifruttiРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър BaconРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър RubyРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър HoneyРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChocolateРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChiliРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър DiamondРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Birthday1 

  Re: РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Писане by Арина Орлова Нед Мар 05, 2023 12:12 am


  Мислите на Ари летяха по-бързо и от метлата й. За момент бе толкова убедена, че ще достигне първа до снича, че вече си го представяше как се фука на брат си. Да, щеше да го навре в носа на Олег и да му заяви нещо от рода на: „Виж, отмъкнах го от Вихър и Ясна Соколови! Ти не можеш така, нали?”.

  В главата й изглеждаше толкова красиво, че тотално не осъзна кога петокурсничката се бе оказала на пътя й. Това сложи край на прекрасната картинка и се наложи Арина да изпълни мега сложната маневра с кодово име: „Превърни се в чувал с картофи, за да не се пребиеш” или казано по друг начин – да не полетиш позорно към земята.

  - Това не е честно! – провикна се Орлова към приятелката си – Брат ти е истински куидичен демон! Но това не означава, че ще му дам победата!

  Разбира се, Ясна нямаше време да й отговори, защото девойчето бе пришполило любимата метла към господин „ще хвана снича вместо Вас”.

  Трябваше й идея. Нещо гениално.

  Ситуацията бе следната – седмокурсника вече се вихреше на куидичното игрище и триумфално преследваше плячката, докато двете момичета се напреварваха почти рамо до рамо. Е, почти бяха стигнали, но това не помагаше.

  Червенокосата прехапа устаната си, когато пред очите й изникна нещо, което приличаше на...

  - ... ОМГ КАКВО Е ТОВА?  - някак си успя да извика толкова гръмогласно, че да накара птичките да крякат недоволно. – ВИЖТЕ този ОБЛАК прилича на КУДИЧНАТА КУПА!

  За секунда двамата й противници спряха да погледнат какво толкова се случва и това й спечели неловък смях от другото момиче и нещо подобно на „За бога, жени!” от брат й.
  Е, това със сигурност не бе най-доброто изпълнение, но пък си спечели цели две секунди, в които златната топчица се беше изпарила от погледа на всички.

  Поне вече не можеше да се оплаква от дяволитите способности на Вихър, защото всички се намираха на куидичното игрище.
  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Coin10 39
  Ниво : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Untitl42
  Статистики :
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Streng10 Сила: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Shield10 Издръжливост: 24
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Brain10 Интелигентност: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Runnin10 Ловкост: 28
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Magic-10 Магия: 40
  РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър PearРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър MangoРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър ChiliРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SausageРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър WatermelonРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър SapphireРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър EmeraldРП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър Birthday1

  Re: РП Площадката на кулата - Ясна, Арина и Вихър

  Писане by Ясна Соколова Нед Мар 19, 2023 8:18 pm


  Тримата ученици се бяха впуснали в бясна надпревара. Начело летеше Арина. Плътно след нея Вихър и Ясна се бореха, който първи ще я стигне и задмине. Ясна леко побутна Вихър по раното и момчето ѝ се ухили.
  - Играеше грубо. Харесва ми! - след което на своя страна, той леко я побутна. 

  - Уча се от най-добрите. - подметна лилавокоската и също се усмихна дяволито. 
  - Мисля, че имаш още какво да научиш... - седмокурсникът се снижи рязко надолу, след което застана от друхата страна на петокурнисничката. Пришпори метлата и задмина Ясна. Девойката се възхити на чудесния финт, който беше изпълнил и радостно извика. 

  Малко по напред Арина не спираше да пришпорва метлата си. От време на време се обръщаше и виждаше, че преднината ѝ няма да бъде за дълго. Трябваше да разбере накъде е отиш сничат и да го хване. А въпросната топката сякаш се беше изпарила от куидичното игрище. Не, че можеше особено лесно да я забележиш, но никъде не се виждаше. 

  Нещо, което групата не бе забелязала, беше че една фигура се бе присъединила към тях на кудичното игрище. Стоеше в центъра и чакаше учениците най-накрая да я забележат и да дойдат при нея. Това беше преподавателката по Пророкуване - Алтамира Фелес. Жената беше доловила някакво притеснение и бе видяла в своето кълбо снич и куидичното игрище. След което без да бърза, напусна своя кабинет и се насочи към двора на училището. Знаеше, че ще намери някого там, който прави нещо, което не трябваше. 

  Така и стана. Когато стигна, видя не един, а цели трима ученици, които летяха като подивели и искрено се забавляваха. За миг съжаля, че ѝ се налагаше да им развали удволствието и да спре случващото се, но нямаше друг избор. Тя беше отговорен преподавател, който не можеше да отмести поглед настрана от случващото се около нея. 

  Някъде там горе Ясна първа забеляза професорката и рязко спря метлата си. "Закъсахме го." - помисли си момичето и бързо настигна Вихър и му каза какво се беше случило. След което двамата викна на Арина и я предопредиха и нея. 

  - Май забавлението ни свърши. - въздъхна тежко ученичката от Северен вятър. 
  - Така изглежда. - кимна в съгласие лилавокоската. 
  - Хайде момичета, идвайте да видим колко сме го втасали. - след което и тримата се спуснаха към проф. Фелес.

  Жерланда Желева харесва този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:16 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!