Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Трапезната зала

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Трапезната зала

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 4:53 pm


  Custom Image

  Трапезната зала, както подсказва името, е мястото, където всички в замъка закусват, обядват и вечерят. Стените на залата са покрити с дърво, което изглежда много старо, на места дори почерняло. Смята се, че залата е запазена в автентичния си вид от времето, когато училището е създадено през 1333 г. Прозорците не са истински (все пак сме в подземията), а само отразяват времето навън.

  В центъра на залата има една много дълга дървена маса. Когато никой не седи на нея, по своя инициатива се огъва и разгъва в най-различни форми: диамант, кръг, сърце, а веднъж дори е била във формата на линиите на Софийското метро. Когато има нужда от повече места за сядане, масата сама се удължава. Няма специално място за учениците от различните домове и персонала на училището, макар че по неписана традиция всички се групират по тези признаци.

  На централната стена на залата се издига една доста импозантна статуя на създателя на училището – Параскева Черноглавата. Първокурсниците понякога се учудват, защото очакват да има черна глава, но винаги се намира някой преподавател да им обясни, че преди да създаде „Мунгав“, Параскева била „монахиня“ и затова е Черноглава. По-трудно е да се обясни на учениците какво значи „монахиня“.

  Храната в училището се приготвя в кухнята от вийли-готвачки. В часа за закуска, обед и вечеря храната просто се материализира върху масите. Вийлите винаги се навъртят около масите и гледат намръщено, когато някой прави мърсотия или не си е изял цялата порция.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:30 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!