Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  РП Библиотеката - Тамара и Еньо

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Coin10 84
  Ниво : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Untitl40
  Статистики :
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Streng10 Сила: 10
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Shield10 Издръжливост: 12
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Brain10 Интелигентност: 12
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Runnin10 Ловкост: 14
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Magic-10 Магия: 24
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : РП Библиотеката - Тамара и Еньо SausageРП Библиотеката - Тамара и Еньо BlueberryРП Библиотеката - Тамара и Еньо TuttifruttiРП Библиотеката - Тамара и Еньо Sapphire

  РП Библиотеката - Тамара и Еньо

  Писане by Тамара Язова Съб Мар 04, 2023 8:40 pm


  Първи ден в "Мунгав" и вече се беше изгубила!

  Тамара упорито се опитваше да открие правилната врата, но отново попадна сякаш не където трябва. Докато обикаляше училището, тя забеляза, че един от портретите се отмества настрани и група ученици излизат иззад него. Явно криеше таен коридор. Добре, така и така вече не знаеше точно къде е, нека поне го разгледа.

  За съжаление на Тамара, в края на коридора нямаше класна стая, а... библиотека! Беше толкова огромна, че погледа на момичето не стигаше, за да я обхване. 

  Но пък бързо забеляза библиотекарката, която се изпречи насреща й. Изглеждаше като жена, която наистина не искаш да ядосаш повече, отколкото вече беше, със строг поглед и... розови пантофи?


  - Извинете, може ли да... ами разгледам? Все още се ориентирам. - Тамара извади най-очарователната си усмивка и мило наклони глава надясно, все едно наистина беше попаднала тук нарочно. Изсумтяване. Все пак библиотекарката се отдръпна настрани и я допусна да влезе, изпровождайки я с още по-навъсен поглед.

  Момичето се заскита между високите лавици с книги, попивайки всяко заглавие, на което очите й се спираха - трансфигурация, билкология, отвари, грижа за магически създания... От време на време срещаше по-големи ученици, които седяха на някое от бюрата с купчини листи и книги до тях.

  Трясък! Една магическа пръчка се търкулна до краката й. Момче някъде на нейната възраст току-що беше паднало от стълба, подпряна на един от библиотечните шкафове, разпилявайки около себе си няколко книги и цялото съдържание на чантата си.

  - Хей, добре ли си? - Тамара се втурна към него, опитвайки да му помогне да събере всичко.

  - Тишина в Библиотеката! - рязкото провикване някъде зад тях от страна на библиотекарката накара и двамата да подскочат.

  - Хей, добре ли си? Аз съм Тамара, първи курс - вече шепнешком направи втори опит да го заговори.

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Еньо Хаджиконстантинов
  Еньо Хаджиконстантинов
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Coin10 39
  Ниво : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Untitl37
  Статистики :
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Streng10 Сила: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Shield10 Издръжливост: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Brain10 Интелигентност: 5
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Runnin10 Ловкост: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Magic-10 Магия: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Clover10 Късмет: 6

  Re: РП Библиотеката - Тамара и Еньо

  Писане by Еньо Хаджиконстантинов Нед Мар 05, 2023 10:39 am


  Първата работа на Еньо, когато пристигна в "Мунгав", бе да открие библиотеката. Беше решен да прекарва там колкото може повече от времето си. Още през лятото си бе създал график за четене, който включваше по минимум сто страници на ден от минимум две книги. Тъй като изгуби половин час в търсене на входа към библиотеката, днес вече беше назад с поне петнадесет страници, което предизвика у него неописуема фрустрация. Ако беше питал някого, най-вероятно щеше да открие по-бързо портрета на Мъдреца, но още през ваканцията той беше проучил подробно картата на "Мунгав" и смяташе, че може да се справи и сам. Оказа се, че в огромната Централен коридор, в който имаше стотици портрети с коридори зад всеки един от тях, не беше толкова лесно да откриеш един конкретен портрет. Еньо знаеше горе-долу как трябваше да изглежда портрета, но не подозираше, че ще открие толкова много други портрети с възрастни магьосници. Отгоре на всичко имаше поне трима, които държаха книги. В крайна сметка Еньо се ориентира по пурпурната островръха шапка, за която беше чел, че носи Мъдреца. Портретът се намираше в на-далечния край на Централния коридор, а зад него се разкриваше малкия коридор към библиотеката.
  Самата библиотека не го разочарова. Наистина беше очаквал помещението да е голямо, но реалните мащаби бяха удивителни. Хиляди книги стояха по шкафове, стигащи чак до тавана, който беше висок поне двадесет метра. Виждаха се врати към множество различни секции, всяка от които беше поне колкото Общата стая на "Северен вятър". Въздухът тежеше от миризма на разлистени страници (и малко прах). Първият сблъсък с всичко това накара Еньо да отвори уста и съвсем ненадейно да изрече едно тихо "О!", все още оглеждайки се на всички страни.
  Библиотекарката се появи само една секунда, след като звукът бе напуснал устата му. Беше доста ниска, с коса руса коса и го гледаше неодобрително. Носеше строго официално облекло, в ярък контраст с пантофките на краката й. Еньо се изпъна и се приготви да се запознае с човека, който възнамеряваше да направи свой най-ценен помощник по време на пребиваването си в "Мунгав". Още от самото начало обаче разбра, че тази задача щеше да е много трудна.
  - Първокурсник? - попита тя, но не дочака отговора и продължи с острия си като бръснач глас: - Очевидно. Сега ще ви кажа правилата, а Вие трябва да ги чуете и запомните много добре.
  - Но аз знам правилата. Те са, че... - обади се Еньо, искайки да се изфука. Вече беше чел правилата в "Мунгав - ръководство" - книгата, която изпращаха на всички първокурсници, преди да постъпят в "Мунгав". 
  - Господине - тя натърти на думата, - АЗ ще Ви кажа какви са правилата, а не Вие на мен. Ясно ли е? 
  Еньо преглътна и се опита да прикрие изпитаното неудобство. Беше си представял библиотекарката като най-добрия си приятел. 
  - Та, правилата са следните: никакъв шум, никакво ядене, никакво пиене, никакво влизане в "Забранената секция", никакво писане, мачкане, прегъване, мърсене на книгите. Ако заемате книга, трябва да я върнете в рамките на точно двадесет дни. Библиотеката работи от 9:00 ч. до 21:00 ч. Това са международни стандарти за магьоснически библиотеки, разбирате, нали?
  - Разбирам - каза Еньо. Библиотекарката се усмихна фалшиво и веднага се отдалечи. 
  Изтръпнал, първокурсникът тръгна към вътрешността на библиотеката. Хвърли един поглед назад и видя, че библиотекарката го наблюдаваше от бюрото си с поглед, който представляваше комбинация от отвращение и гняв. Как ли щеше да убеди тази жена, че и той обича книгите колкото нея?
  Тъй като беше притеснен, че вече е закъснял много с графика си, Еньо бързо се отправи към секция "Грижа за магическите създания" и започна да търси книгата, от която се нуждаеше - "Зверове по българските земи. Първо издание". Оказа се, че книгата се намираше на едно по-високо място. С много бавни и тихи стъпки, стараейки се да не допусне някакво скърцане или нещо подобно, първокурсникът се качи на една от подвижните стълби и...
  БАМ. Беше се подхлъзнал, залитайки назад, при което цяла купчина книги се изсипа на земята, а отгоре на всичко и съдържанието на ученическата му чанта. Когато се озова на земята, Еньо затвори очи и се приготви за конското, което със сигурност го очакваше. В същия момент се разнесе един изключително гневен глас "Тишина в библиотеката!" от страна на злата библиотекарка, но самата тя не се появи. Фюх.
  - Хей, добре ли си? Аз съм Тамара, първи курс - разнесе се някакъв глас. Еньо забеляза, че до него стоеше едно дребно момиче с буйна рижава коса и тъмни очи. Изглеждаше на същата възраст като Еньо, но не я беше виждал досега.
  - Аз съм Еньо - прошепна той след кратко колебание (искаше да запази пълно мълчание в библиотеката, но реши, че ще е прекалено грубо да не отговори), - също първи курс. Дом "Северен вятър" - продължи той, сякаш даваше рапорт.
  - Затова не съм те виждала. Аз съм от дом "Лъч".
  - Според легендата учениците от "Лъч" са добри в дуелирането - каза Еньо с телеграфен глас. - Може би ще ни е от полза, ако библиотекарката ни завари, че си говорим. 
  Каза го с най-сериозния глас, без да подозира, че може да е шега, но Тамара се засмя в отговор. 

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Coin10 84
  Ниво : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Untitl40
  Статистики :
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Streng10 Сила: 10
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Shield10 Издръжливост: 12
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Brain10 Интелигентност: 12
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Runnin10 Ловкост: 14
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Magic-10 Магия: 24
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : РП Библиотеката - Тамара и Еньо SausageРП Библиотеката - Тамара и Еньо BlueberryРП Библиотеката - Тамара и Еньо TuttifruttiРП Библиотеката - Тамара и Еньо Sapphire

  Re: РП Библиотеката - Тамара и Еньо

  Писане by Тамара Язова Сря Мар 08, 2023 1:07 pm


  Тамара още се кискаше на шегата (ама това беше шега, нали?), когато се чуха тихи, почти несъществуващи стъпки - като от пухкави розови пантофи. Но за ужас на децата - идващи право към тях.

  - Е, аз още не мога да се дуелирам, първи ден ми е. Но наистина изглежда като да ни се наложи, ако веднага не се махнем оттук. Идвай! - тя събра няколко от останалите все още разпилени по земята около тях предмети и задърпа момчето за ръкава след себе си.

  Двамата се промъкваха между лавиците с книги, полутичайки, стараейки се да вдигат възможно най-малко шум. За Тамара това беше сравнително лесно, но търчащото (и мрънкащо) след нея момче се справяше доста по-зле. Най-накрая тя видя някаква открехната врата и успя да се шмугне през нея без да я размести и да вдига шум. Новото помещение беше малко по-тъмно, а книгите по лавиците изглеждаха по-прашни отколкото в останалата част, сякаш рядко някой ги вадеше от местата им.

  - Е, Еньо от дом "Северен вятър", май ще прекараме известно време тук - Тамара се усмихна, все още задъхана от импровизираното бягство, облегната на един от шкафовете. - Защо поне не се опознаем, а? Поне аз още не познавам никого тук. От къде идваш?


  - От София. - ама това момче наистина беше робот, нали?

  Тамара се засмя звънко и Еньо бързо й изшътка. За щастие, успя да овладее напушилия я смях

  - Нее, имам предвид, от магьосническо семейство ли си? - прошепна тя. - Аз съм, но само наполовина. Дядо ми е разказвал, че тук някои чистокръвни магьосници мразели такива като мен, но не го намирам за проблем, все пак всички сме тук да се учим и...

  - В Забранената секция сме.

  - Забранена ли? Защо? Писмото изглеждаше съвсем реално, не пишеше нищо за забранена секция. 

  - Не, не! Забранената секция на Библиотеката!

  Понякога Тамара просто забравяше да млъкне и да осъзнае какво й казват, дори и да е очевидно. Сега стоеше и зяпаше Еньо с отворена уста, най-накрая проумявайки в каква беля ги беше забъркала. И то още първия ден! Вярно, че с дядо й се бяха шегували по повода, но очакваше да мине поне седмица преди това да се случи. Добре, без паника, библиотекарката нямаше представа, а и вратата беше отворена. Тоест нямаше как това да е толкова лошо, нали? Нали?!


  +1 късмет, моля. (Админ: очетено)

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Еньо Хаджиконстантинов
  Еньо Хаджиконстантинов
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Coin10 39
  Ниво : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Untitl37
  Статистики :
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Streng10 Сила: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Shield10 Издръжливост: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Brain10 Интелигентност: 5
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Runnin10 Ловкост: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Magic-10 Магия: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Clover10 Късмет: 6

  Re: РП Библиотеката - Тамара и Еньо

  Писане by Еньо Хаджиконстантинов Нед Мар 12, 2023 6:53 pm


  @Тамара Язова 

  Еньо позна Забранената секция по катинарите, които висяха от по-голямата част от кориците на книгите. Беше чел в „Мунгав – ръководство“ за това. Заключваха се най-опасните книги за черна магия, като ключалката им можеше да се отвори само с ключ, съхраняван при библиотекаря. Всеки опит за механично отваряне или прилагане на заклинанието „Алохомора“, водеше до задействане на аларма, която представляваше един непрекъсваем писък. Разбира се, и останалите книги бяха също толкова забранени. Достъпът до тях минаваше през задължителна процедура по проверка на благонадеждност от библиотекаря, а беше нужно и разрешение от някой преподавател за четене на конкретна книга. В „Мунгав – ръководство“ пишеше, че проникването в Забранената секция бе сред най-тежките провинения и можеше да е основание за изключване от училището. 
  Последната мисъл накара Еньо да потръпне. Да бъде изключен от „Мунгав“ му се струваше като най-ужасното нещо, което можеше да му се случи. И то за нарушение, извършено в библиотеката!
  От друга страна, той усети и нарастващо любопитство вътре в себе си. Чудеше се какви ли тайни се криеха в тези дебели книги и дали щеше да бъде толкова ужасно, ако просто разлисти няколко страници… Едва ли някой можеше да стане червен магьосник само чрез четене на книги.
  Изведнъж в залата се чу щракване. Еньо и Тамара замръзнаха на място и обърнаха погледи към затворената врата, откъдето бе дошъл звукът. И двамата се приготвиха всеки момент върху тях да връхлети злата библиотекарка, да започне да им крещи, да ги заведе при директора… 
  Обаче не последва нищо. 
  Двамата първокурсници бавно обърнаха погледи един към друг. 
  - Мисля, че това беше ключалката – каза Еньо с треперещ глас.
  - Не, може да е нещо друго…
  Еньо се приближи към вратата с възможно най-тихи стъпки. Подът беше дървен и при всяка негова крачка дъските издаваха лек скърцащ звук. Той постави дългите си пръсти на металната брава и погледна към Тамара. В очите й се четеше паника. Ами ако беше заключено?
  Момчето бавно натисна надолу. Бравата щракна и се премести от хоризонтално във вертикално положение. После той дръпна внимателно към себе си, молейки се да успее да отвори.
  Но не успя. Отекна един метален звук, който и двамата разбраха много добре: заключено.
  Няколко секунди не казаха нищо, вперили поглед в бравата. Пръв проговори Еньо:
  - Това е много лошо – заяви и започна да се връща обратно към Тамара. Потънал в себе си, той дори не забеляза, че големите му крачки предизвикваха доста силно скърцане на дъските по пода.
  - Да пробваме ли с „Алкохомора“? – предложи Тамара, като въртеше нервно един кичур на косата си.
  - Силно се съмнявам Забранената секция да се отваря с „Алохомора“. Все пак се намираме в училище за магия.
  - А какво ще правим?
  Сега като се замислеше, положението не беше просто много лошо, а направо ужасно.

  Моля за точки (Админ: отчетено)

  Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Coin10 84
  Ниво : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Untitl40
  Статистики :
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Streng10 Сила: 10
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Shield10 Издръжливост: 12
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Brain10 Интелигентност: 12
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Runnin10 Ловкост: 14
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Magic-10 Магия: 24
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : РП Библиотеката - Тамара и Еньо SausageРП Библиотеката - Тамара и Еньо BlueberryРП Библиотеката - Тамара и Еньо TuttifruttiРП Библиотеката - Тамара и Еньо Sapphire

  Re: РП Библиотеката - Тамара и Еньо

  Писане by Тамара Язова Пет Мар 24, 2023 7:54 pm


  @Еньо Хаджиконстантинов

  Положението наистина беше ужасно. Тамара запрехвърля в главата си всички заклинания, които знаеше, а те на този етап изобщо не бяха много. Вярно, че дядо й се беше постарал да й покаже поне няколко от най-елементарните, но това далеч не стигаше, особено като се има предвид факта, че бяха в забранената секция на Библиотеката, бяха на косъм от изключване и беше още първия ден.

  - Можеш ли поне да застанеш на едно място?! - почти изпищя тя, а после се усети, че все пак е добре да пазят тишина. - Така де, спри да обикаляш, моля те. Имам нужда да помисля - вече шептеше.

  Добре. Вратата беше заключена. Еньо беше прав, че "Алохомора" най-вероятно не работеше, иначе щеше да е прекалено лесно (и изключително безинтересно) да се нарушават забраните. Тя почти очакваше, ако се опитат, вратата да се разкрещи като по детските филми или нещо такова. А може би все пак не беше чак толкова лоша идея - нали все пак идеята беше да държат хората вън, а не вътре.

  - Сигурен ли си, че няма смисъл да опитаме с "Алохомора"?

  - Да!

  - Защото не знаеш как се изпълнява, нали?

  Ушите на високото момче пламнаха, от което я напуши смях. Не беше далеч от ума, че повечето първокурсници, дори и да имаха някакви знания за магията, далеч не бяха опитни в нея, особено преди да са имали дори и един час по вълшебство. Но пък и тя не можеше, затова заклинанието нацяло отпадаше като вариант.

  Седна на пода и се загледа в книгите. Толкова много знание, прах и още прах, сякаш никой никога не влизаше тук. Значи да чакат някой да отвори вратата беше изключително тъпо и определено предвещаващо пропускане най-малко на вечерята, ако не и на вечерния час. А вече беше малко гладна.

  И тогава се сети за нещо.

  - Знаеш ли... дядо ми веднъж запали печката...

  - Какво ме интересува дядо ти и печката му?! Не разбираш ли, заключени сме в заб-ра-не-на-та сек-ци-я! - момчето беше на крачка от нервна криза. Тамара завъртя очи отегчено. Момчета, дори и на 11 години, вече са дразнещи!

  - Не, не, електричеството беше спирало и трябваше да настрои часовника, за да тръгне фурната. Но той е чистокръвен магьосник и му отне около половин час преди да реши да запали огън в печката, за да сготви.

  Още неразбиращи погледи.

  - Уф, добре! Имам предвид, че понякога магьосниците просто.... не се сещат за неща. Чакай, май имам фибички в чантата. Сещаш се, нека опитаме като по филмите - пъхаш в ключалката и ръчкаш насам-натам. После вратата се отваря - обясни Тамара, изключително горда от прозрението си, докато ровеше в чантата си за споменатото не-съвсем-магично устройство. Ами нали току-що почти измисли как да се измъкнат!

  - Да не предлагаш да отворим вратата на забранената секция... с фибичка?!

  Ела Благоева харесва този пост.

  Еньо Хаджиконстантинов
  Еньо Хаджиконстантинов
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Coin10 39
  Ниво : РП Библиотеката - Тамара и Еньо Untitl37
  Статистики :
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Streng10 Сила: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Shield10 Издръжливост: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Brain10 Интелигентност: 5
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Runnin10 Ловкост: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Magic-10 Магия: 4
  РП Библиотеката - Тамара и Еньо Clover10 Късмет: 6

  Re: РП Библиотеката - Тамара и Еньо

  Писане by Еньо Хаджиконстантинов Вто Мар 28, 2023 8:59 pm


  Еньо наблюдаваше с изумление, докато Тамара огъваше и усукваше металните телчета. Фибата беше розова с малки жълти цветчета. След малко Тамара поднесе към Еньо длан, в центъра на която стоеше фибата с едно стърчащо и завъртяно на спирала телче. Първата мисъл на Еньо?
  - Примитивно – сбърчи вежди той.
  - Ти ли искаш да отваряш, или да го направя аз?
  Еньо погледна към Тамара, после към вратата, после пак към Тамара. Струваше му се абсурдно вратата да е заключена с обикновен ключ. Не вярваше дори, че заклинанието „Алохомора“ би помогнало. Иначе щеше да е прекалено лесно някой да се вмъкне в Забранената секция. Логиката не позволяваше да се направи такъв извод.
  - Ъ, изглеждаш сякаш си го правила преди, така че… - смотолеви Еньо.
  - Да, у дома редовно разбивах мъгълски коли.
  - Сериозно ли?! – устата му образува буквата „О“.
  - Не – отсече Тамара, хвърляйки му отегчен поглед, след което се насочи към вратата. Приклекна и доближи лицето си до ключалката. Преди да пристъпи към работата, първо прилепи ухото си до дупката и се ослуша. После погледна през отвора, за да се увери, че няма никой отпред. След това много бавно приближи „инструмента“ до ключалката с острата част напред. Когато фибата почти изцяло изчезна в дупката, Тамара си пое дъх и внимателно започна да върти наляво-надясно ръката си. Чу се едва доловимо скърцане и дрънчене на метал.
  - Успя ли? – каза Еньо след няма и три секунди.
  - Не мисля. По филмите го правят доста бързо: щрак-щрак и веднага се отваря. Може би си прав, че е запечатано с магия – отговори Тамара, докато продължаваше да върти фибата под най-различни ъгли. Косата беше разхвърляно по цялото й лице, но се виждаше колко е съсредоточена.
  - Нали ти казах! Загубени сме! – произнесе Еньо с драматичен патос. В същия момент Тамара се отказа и хвърли фибата в единия ъгъл на стаята. Двамата седнаха на два от ярко червените столове, които заобикаляха една кръгла маса, и потънаха в мисли.
  Еньо не можеше да повярва какъв лош късмет имаше напоследък. Само преди една седмица беше закъснял толкова много за началото на учебната година, че без малко да изпусне разпределителната церемония. Сега беше заключен в Забранената секция на библиотеката. Нямаше как да не ги хванат. Най-вероятно щеше да поставят рекорд за най-бързо изключване от „Мунгав“. Мисълта за всичко това ужаси Еньо, поради което той се изправи рязко на крака:
  - Не може да се откажем. Ще пробвам с „Алохомора“ – рече той. С един скок се озова до вратата. Стискаше толкова здраво пръчката си, че изпитваше болка. Замисли се, опитвайки се да си представи инструкциите от учебника по „Вълшебство“ за отключващото заклинание. Не беше сложно, само трябваше да се съсредоточи. - Алохомора! -
  Вратата буквално експлодира. Чу се силен звук, който наподобяваше гръм и във всички посоки се разхвърчаха трески. През една много широка дупка вече можеше да се види помещението от другата страна.
  - Еньо, бягай! – викна Тамара и го избута през отвора, който се беше образувал от експлозията. Докато минаваше през него, Еньо почувства как едно пламъче докосна с върха си ръката му. Той захапа устни, за да не извика.
  Озовал се навън, Еньо се поколеба. Тамара го погледна уплашено, след което се хвърли между два реда и изчезна. Чуваха се приближаващи гласове. Момчето събра смелост и тръгна в посоката, накъдето беше тръгнала Тамара.
  Тичаха с всички сили. Когато стигнаха до бюрото на библиотекарката, не я завариха там. Явно беше отишла да изследва какво се е случило. Първокурсниците се спогледаха, после Тамара хвана Еньо за ръката и го задърпа навън.
  Тичаха чак до Главната зала.
  Библиотекарката така и не откри виновникът за това, което тя нарече „най-нахалния терористичен акт в историята на библиотеката“.

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Тамара Язова харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 12:56 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!