Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
3 posters

  РП Мъгълознание - несвързани

  Стефан Филчев
  Стефан Филчев
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : РП Мъгълознание - несвързани Coin10 36
  Ниво : РП Мъгълознание - несвързани Untitl37
  Статистики :
  РП Мъгълознание - несвързани Streng10 Сила: 2
  РП Мъгълознание - несвързани Shield10 Издръжливост: 4
  РП Мъгълознание - несвързани Brain10 Интелигентност: 12
  РП Мъгълознание - несвързани Runnin10 Ловкост: 2
  РП Мъгълознание - несвързани Magic-10 Магия: 2
  РП Мъгълознание - несвързани Clover10 Късмет: 6

  РП Мъгълознание - несвързани

  Писане by Стефан Филчев Пон Мар 20, 2023 8:24 pm


  Анти най-после успя да намери кабинета по "Мъгълознание". Той се чувстваше уверен по този предмет, защото родителите му имаха много приятели с мъгълски произход. Те носеха в дома им много шантави лампи и други приспособления, които подпомагат най-вече четенето вечер, главно бащата на Анти. Той обичаше да чете много, но го правеше на свещи и навсякъде беше мазало от восък.
  Анти се настани на последния чин, подмина някакви деца на неговите години, но честно казано още не се чувстваше готов, да завързва запознанства. Докато започнат успя да си бръкне в окото с новата си пръчка, но бързо сте стегна когато видя професор Симона Велева.
  Изглеждаше приятна жена, но доста сериозна. Тя започна да ги запознава с темите, които ще се разискват по време на часа. Темите с "Електричеството", това обясняваше онзи огромен куп със стари лампи, полилеи, крушки и всякакви кабеляци. Другата тема е "Мъгълски транспорт" това също е интересна тема, Анти няколко пъти се беше возил в автомобил, ако помни добре марката на колата звучеше, като вид птица - "Чайка"
  Прекаленото му вторачване в професорката, явно я провокира да му зададе въпрос.
  -Ти, да, на последния чин. Стани, ако обичаш! Как се казваш? - Очевидно си доста съсредоточен и искам да чуя мнението ти по едната от двете теми.
  - Казвам се Анти, ъъъ, Стефан Филчев, професоре. От двете теми бих избрал да говоря за "Електричеството"

  Днес едва ли някой би могъл да си представи живота без електричество. Съвремието ни до такава степен е обвързано с него, че не бихме могли да си представим мисълта дори за кратко откъсване от него. Не паника, а нещо много по-голямо е онова, което може да настъпи масово без електричество. Множество удобства, използване на безброй много уреди и т.н. са само част от нещата, на които се радваме днес, благодарение на тока.Консумацията на електричество и електрическа енергия, улеснява до голяма степен живота ни. Дори не се замисляме за целесъобразността и оправдано изразходваме много от нея, без да пестим. Един от евтините начини е да се използва електричество, вместо да се произвежда и разхищава. Днес електричество се приема не като ценност, а по-скоро като даденост и с времето, сякаш се притъпява, а рисковете, които то крие остават някъде забравени там в бездната.
  Професор Велева остана доволна от този отговор.
  - Г-н Филчев, мисля че няма да се затрудните, да ми покажете как се ползват контактите..


  Ще се радвам на 10 галеончета😏
  (Админ: отчетени)
  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Мъгълознание - несвързани Coin10 39
  Ниво : РП Мъгълознание - несвързани Untitl42
  Статистики :
  РП Мъгълознание - несвързани Streng10 Сила: 28
  РП Мъгълознание - несвързани Shield10 Издръжливост: 24
  РП Мъгълознание - несвързани Brain10 Интелигентност: 28
  РП Мъгълознание - несвързани Runnin10 Ловкост: 28
  РП Мъгълознание - несвързани Magic-10 Магия: 40
  РП Мъгълознание - несвързани Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Мъгълознание - несвързани PearРП Мъгълознание - несвързани MangoРП Мъгълознание - несвързани ChiliРП Мъгълознание - несвързани SausageРП Мъгълознание - несвързани WatermelonРП Мъгълознание - несвързани SapphireРП Мъгълознание - несвързани EmeraldРП Мъгълознание - несвързани Birthday1

  Re: РП Мъгълознание - несвързани

  Писане by Ясна Соколова Вто Мар 21, 2023 12:50 pm


  Ясна тичаше с куп книги в едната си ръка, а в другата носеше метлата си. Ако нямаше да я накажат, щеше да се качи на метлата си и да прелети цялото разтсояние от куидичното игрище до кабинета на професор Велева. Плитката, в която косите ѝ бяха прибрани, се мяташе като камшик зад нея. Преди часа по Мъгълознание имаше един час свободен, който беше решила да прекара на куидичното игрище и да потренира сама. Да, но както обикновено ставаше, когато Ясна летеше, загуби представа за времето и закъсня. 

  Вратата на кабинета по Мъгълознание се отвори с трясък, тъй като ученичката от дом Лъч не успя да се спре навреме и нахълта като вихрушка. Книгите изпопадаха на земята и всички се обърнаха да видят какво се случваше. 

  - Извинете! - петокурсничката се усмихна неловко. 
  - Ясна! - учителката ѝ веднага забеляза метлата. - Пак ли си тренирала преди часа ми? - Ясна погледна към металата и тръгна да отговоря, но професорката я прекъсна. - Няма нужда, да отговаряш. Всички можем да видим, че си. Хайде, намирай си място и сядай. Точно обяснявах темата на днешния ни урок - Мъгълски транспорт.

  Останалото, което каза, Ясна не чу. Проправи си път към едно свободно място, стовари книгите на чина и подпря метлата на един шкаф до нея. Нак-накрая успя да си поеме дъх и да се отпусне на мястото си. Приглади внимателно косата си, която се опитваше да се измъкне от плитката. Отвори учебника на страницата на днешния урок и отправи вниманието си към проф. Велева.

  - ... Така, че мъгълите имат най-различни начини да се придвижват, както и сами чухте. Сега, нека да опитате и вие. Желаещи? - гора от ръце изпълни класната стая, а Соколова се опита да потъне сред тях незабелязано. 
  - Може би, Ясна ще ни покаже, като един виден спортист, който не спира да тренира...

  Чакай, какво да им покажа?! Огледа съучениците около себе си, но никой не ѝ подсказа, какво се очаква да направи. 

  - Да, разбира се професоре. - нямаше как да се измъкне, за това просто стана и тръгна към Симона Велева, която ѝ подаде една дъска с колела. 
  - Оу, скейтборд... да разбира се. - Чак сега Ясна загря какво се очакваше от нея. За щастие, знаеше какво е това, тъй като имаше много мъгълски приятели, с които беше карала скейтборд и знаеше как се прави. - Значи... просто стъпвате на него с единия крак, пазите баланс, докато с другия крак се избутвате и така се плъзгате напред.

  След което направи кръгче около масите и показа на останалите как точно се кара. Професорката беше доволна, а Ясна още повече. След нейното показно, беше ред на другите ученици да се позабавляват.

  ***
  Галеони, моля усмивка
  (Админ: отчетено)

  Ела Благоева and Стефан Филчев харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 1:16 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!