Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Уроци по Летене

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Уроци по Летене

  Писане by Разказвачът Пон Дек 26, 2022 10:36 am


  Custom Image

  Курсът по летене е един от най-интересните, поради което почти всички учениците след трети курс се записват за него. Преподавателят е Стою Белев – младок на около 25 г. Слаб и висок е, с дълга руса коса до рамото и весели сини очи. Говори много бързо, понякога не му се разбира въобще какво казва, като в същото време ръкомаха и хвърля баластра. Може да обсъжда метли в продължение на часове, без от очите му да изчезне онзи типичен за тях блясък. Първоначално учениците се учудват много, когато започва да им заговори на „ти“ и „братленце“, но после свикват и постоянно търсят вниманието му. Всеобщото мнение за Белев е, че е „много готин“ и „пич“. Той изпълнява ролята и на рефер в куидичните мачове на училището.

  Уроците по летене се провеждат на двора на една полята, която е известна като Летателния пункт. Намира се отвъд рова, като всички се придвижват до там с грифоните си или с лодки по езерото. На поляната има една барака, в която се съхраняват метли, летящи килимчета и какво ли още не. Учениците се събират на поляната за всеки урок, проф. Белев им обяснява разни интересни истории (например за последния мач от Световното първенство по куидич) и после следва практиката. Безопасността винаги е на първо място, като преподавателят непрекъснато следи със зоркия си поглед как летят учениците, готов да се намеси, когато някой се изплъзне от метлата.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Летене

   Писане by Разказвачът Чет Дек 28, 2023 11:36 pm   Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра 463eba172ccc94e9d75125bfb820b72894bf068e


   Това са само възможности, които имате, НЕ сте длъжни да ги изпълнявате. Ако ги изпълните обаче, ще получите бонус, който се добавя към обичайния (тоест 1 т. или 10 галеона за всеки пост, но и бонуса за куеста).

   Не забравяйте, че, както всичко останало, и бонусът се отчита в тази тема (клик) след края на РП-то.


   Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра C803cd811e31beafef225e239bcc0494fa626e1d
   Опишете как героят Ви изпълнява някоя от задачите по-долу. Клик на иконката с плюсчето, за да се разгърне текстът.

   Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 1. Маневри Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Летенето с метла е едно от основните неща в програмата. То се упражнява и в по-горните курсове, като се използват все по-бързи метли и се възлагат по-трудни задачи. Примери за маневри:
   – потапяне: от високо се спускате право надолу с голяма скорост;
   – сърфиране: качвате се с крака на метлата, държани от специално заклинание („Аресто Тера“) и летите, като се накланяте насам-натам;
   – пълен кръг: правите 360-градусово завъртане настрани;
   – преминаване през обръчи: упражнение за прецизност, тъй като обръчите са доста малки.
   Опишете как героят Ви се справя (или пък не) поне с една от тези маневри.

    
   Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 2. Полет с летящо килимче Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Летящото килимче не е често използван транспорт по българските земи, но затова пък винаги предизвиква огромно любопитство сред учениците. Преподавателят обикновено носи голям брой килимчета, като всеки може да избере своето. Особеното е, че понякога килимчето те изхвърля, когато седнеш на него – това означава, че не те харесва. Докато не седнеш на килимчето, то е неподвижно и по нищо не се различава от килимите по домовете. Когато седнеш на него, то се раздвижва, става почти „живо“ и управляването му става с подръпване на предните му два края.
   Опишете как Героят Ви се справя (или пък не) с летящо килимче.

    
   Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 3. Себелевитация Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   В по-горните курсове се учи т.н. себелевитация. Не я разбирайте като способност да се стрелкате свободно насам-натам със силата на ума си. Това го могат само най-способните магьосници, които са се упражнявали цял живот. От учениците се очаква само да се издигнат на двадесетина сантиметра над земята и да запазят това положение за няколко секунди. За това е нужен известен период на „медитация“ и овладяването на заклинанието „Левидо“. Заклинанието се учи в по-горните курсове, но не е проблем да опишете, че героят Ви го прави и по-рано.

    

   Бонус, който можете да получите при изпълнение на всеки от горните куестове:
   Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 5 галеона (за 1 самостоятелен Ваш пост) или
   Летене | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untit120 1 точка ловкост (за 2 Ваши поста в рамките на РП с друг/и потребител/и).


    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:36 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!