Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Господин Оливандър

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Господин Оливандър

  Писане by Разказвачът Сря Мар 22, 2023 4:08 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел. 
   
   
  Господин Оливандър
   
  Магическите пръчки на Оливандър | Хари Потър Feat-ollivander
   
  Семейство Оливандър от дълги години е свързано с мистериозната професия на изработване на магически пръчки. Говори се, че името означава „този, който притежава маслиновата пръчка“, което предполага, че първият Оливандър е пристигнал във Великобритания от средиземноморска държава (тъй като маслиновите дървета не са типични за Великобритания). Самият господин Оливандър вярва, че предците му са пристигнали в страната с римляните и са опънали сергия (впоследствие магазин), за да търгуват с древните британски магьосници, чиито собствени пръчки били груби и с незадоволително представяне.
  Господин Оливандър е може би най-вещият създател на магически пръчки в света, и много чужденци пътуват до Лондон, за да поръчат една от пръчките му, вместо да купуват тези, които се предлагат в собствените им земи. Господин Оливандър израства около семейния бизнес, показвайки талант от ранна възраст. Има амбицията да подобри сърцевините и дървения материал използван до тогава, и още от най-ранните си дни започва концентрирано, дори фанатично, търсене на идеалната пръчка.
  Преди господин Оливандър да наследи семейния бизнес, магьосниците използват широко разнообразие от сърцевини. Клиентите често дават на майстора на пръчки магическа субстанция, към която са привързан или която са наследили, или над която семейството им се е клело (загатнато от сърцевината на пръчката на Фльор Делакор). Господин Оливандър, от друга страна, е пурист, който държи на това, че най-добрата пръчка никога не би могла да се произведе, като просто се капсуловат в любимото дърво на магьосника мустаците на любимия му низъл (или ствола на растение, което веднъж спасило бащата на магьосника от отравяне, или гривата на келпи, което вещицата веднъж е срещнала по време на почивка в Шотландия). Той вярва, че най-добрите пръчки имат сърцевина от изключително силни магически субстанции, които трябва да са експертно капсуловани в специално подбрани и допълващи ги дървесини за пръчки, и резултатът да бъде съпоставен със собственик, към когото самата пръчка изпитва най-силно привличане. В началото тези революционни идеи са срещнати с известна съпротива, но бързо става ясно, че пръчките на Оливандър са в пъти по-качествени от всичко, което е произведено до момента. Методите му за локализиране на дървен материал и сърцевини, комбинирането им и напасването им с идеалния собственик, са все завистливо пазени тайни, които конкурентите му желаят да открият.

  Ела Благоева and Стефан Филчев харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 9:10 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!