Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Уагадау

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Уагадау

  Писане by Разказвачът Вто Мар 21, 2023 5:53 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел. 
   
   
  Уагадау

  Уагадау | Хари Потър Wizarding-School-Map-Uagadou
   
  Въпреки че в Африка има множество по-малки училища за магия, само едно е устояло на изпитанията на времето (почти хиляда години) и е постигнало завидна международна репутация – „Уагадау“. То е най-голямото от всички магьоснически училища и приема ученици от целия континент. Единственият адрес, който се дава, е „Лунните планини“. Посетителите разказват за възхитителна сграда, изваяна в планината и обгърната в мъгла, което понякога я кара да изглежда все едно се рее над земята. Много от магията (някои биха казали всичката) произхожда от Африка, като завършилите Уагадау са особено добре запознати с астрономия, алхимия и самотрансфигурация.
  Пръчката е европейско изобретение, и въпреки че африканските магьосници и вещици са я приели като полезен инструмент през последния век, много от заклинанията се правят само с насочване на пръст или чрез жестове с ръка. Това дава на уагадауските ученици стабилна защита, когато биват обвинени в нарушаване на Международния статут за секретност („Само махах, не исках да му падне челюстта“). На скорошния международен симпозиум на зоомаговете, екипът на Уагадау привлече вниманието на пресата, след като презентацията им на синхронизирано трансфигуриране почти предизвика бунт. Много от по-възрастни и опитни магьосници и вещици се почувстваха заплашени от 14-годишните, които можеха по своя воля да се превърнат в слонове и гепарди, и Адриан Тътли (зоомаг, който се преобразува в песчанка) подадe официално оплакване към Международната конфедерация на магьосниците. 
  Дългият списък от известни бивши ученици на Уагадау включва Бабажид Акинжбаде, който наследи Албус Дъмбълдор като Върховен член на на Международната конфедерация на магьосниците. 
  Учениците получават уведомление, че са приети в Уагадау, чрез Съновестители, изпратени от директора. Съновестителите се появяват като видения за децата по време на съня им и оставят знак, обикновено гравиран камък, който детето намира в ръката си, когато се събуди. Никое друго училище не използва този метод за подбор на ученици. 

  Ела Благоева and Верена Ерми харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:43 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!