Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Уроци по Мъгалознание

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Уроци по Мъгалознание

  Писане by Разказвачът Пон Дек 26, 2022 10:36 am


  Custom Image

  Мъгълознанието не е най-популярният предмет в училището, но си има свой малък кръг почитатели. Учениците го изучават избираемо след трети курс. По Мъгълознание се учат основни неща за живота на мъгълите, тъй като по принцип магьосниците живеят изолирано и не разбират изцяло поведението на мъгълите, както и голяма част от технологиите им. Целта на Мъгълознанието е магьосниците да могат успешно да живеят в големите градове на мъгълите, а и въобще за развиването на обща култура и толерантност към различните.

  Преподавателят по тази дисциплина е проф. Симона Велева – средно висока магьосница на около 40 години, с къса черна коса до рамото, грозновати черти и безлично излъчване. Нравът й е добър, никога не се ядосва, но е доста сериозна, което понякога й придава комичен вид. Ако се усмихваше, може би щеше да изглежда приветлива. Велева много държи да се увери, че всички ученици в стаята разбират идеално урока. Понякога по средата на изречение посочва на случаен принцип някой ученик и му задава въпрос, за да "види дали е разбрал" (например „Колко линии има Софийското метро?“). Затова обикновено учениците избягват да правят очен контакт с нея.

  Класната стая по Мъгълознание се намира в подземието в близост до Кухнята, поради което обикновено мирише на ядене точно когато влизаш. Стаята е доста тясна, в нея има само 5-6 чина, тъй като броят на учениците обикновено е доста малък. В края на стаята има библиотека, на която стоят множество книги, касаещи мъгълите – учебници за електричеството, транспорта и т.н. Има и кашон с най-различни предмети – билети за метро, полицейски палки, мъгълски пари. Някак в класната стая е било прокарано електричество, така че често учениците използват контактите, които се намират под бюрата им, за да включват лампи, електрически уреди и др.

  Основният учебник по предмета е „Живот, социални навици и традиции на българските мъгъли“ от Дона Стратиева.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Мъгалознание

   Писане by Разказвачът Пет Дек 29, 2023 12:31 pm   Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра 463eba172ccc94e9d75125bfb820b72894bf068e


   Това са само възможности, които имате, НЕ сте длъжни да ги изпълнявате. Ако ги изпълните обаче, ще получите бонус, който се добавя към обичайния (тоест 1 т. или 10 галеона за всеки пост, но и бонуса за куеста).

   Не забравяйте, че, както всичко останало, и бонусът се отчита в тази тема (клик) след края на РП-то.


   Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра C803cd811e31beafef225e239bcc0494fa626e1d
   Опишете как героят Ви изпълнява някоя от задачите по-долу. Клик на иконката с плюсчето, за да се разгърне текстът.


   Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 1. Жички и крушки Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Това е една от темите, които се повтарят по време на обучението на магьосниците по Мъгълознание, тъй като в нея се включват множество различни аспекти на електричеството. Можете да опишете урок как преподавателят запознава героя Ви с употребата на електричеството за осветление. Разглеждате фенери и крушки. За онагледяване всички ученици трябва да намерят измежду предметите в един кашон тези, които могат да се включат в контакт (например нощна лампа), и да ги включат в контактите под бюрата си.

    
   Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 2. Мъгълски транспорт Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Урокът започва с дискусия относно магьосническия транспорт и разликите между него и мъгълския. След това мъгълите биват запознати със скейтборда, който е особен вид транспорт: за придвижване, но и за забавление. Магьосниците получават шанса да опитат да се повозят на скейтборди, като даже си организират състезание.

    
   Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 3. Джуркане Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Една от най-интересните задачи по Мъгълознание е т.н. „джуркане“. Бъркаш в един кашон и вадиш нещо: гумено пате, приставка за миксер, зарядно за телефон и трябва да обясниш пред всички каква е функцията му.

    

   Бонус, който можете да получите при изпълнение на всеки от горните куестове:
   Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 5 галеона (за 1 самостоятелен Ваш пост) или
   Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untit120 1 точка сила (за 2 Ваши поста в рамките на РП с друг/и потребител/и).

   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Мъгалознание

   Писане by Разказвачът Пет Дек 29, 2023 12:42 pm


   Мъгалознание | Светът на Хари Потър | Ролева игра Padloc10

   Темата е заключена, тъй като през настоящата година не се преподава Мъгълознание. Защо? Прочетете повече за Главната сюжетна линия тук (клик).


    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:11 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!