Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Магьоснически училища

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Магьоснически училища

  Писане by Разказвачът Вто Мар 07, 2023 8:24 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел.
   
  Магьоснически училища

  Магьосническите училища | Светът на Хари Потър Wizarding-School-Map-Europe


  Броят на държавите, които имат собствено магическо училище, е нищожен в сравнение с тези, които нямат такова.  Това е така, защото магьосниците в повечето страни избират домашното обучение.  В някои случаи магьосническата общност в дадена страна е малобройна или прекалено отдалечена, поради което дистанционни курсове се оказват по-рентабилно средство за обучение на младите.
  В света има единадесет добре утвърдени и престижни училища за магьосници, които са регистрирани в Международната конфедерация на магьосниците. По-малките и по-слабо регулирани учебни заведения се появяват и изчезват, трудно се проследяват и рядко са регистрирани в съответното министерство (в такъв случай не мога да гарантирам за нивото на образованието, което предлагат). Всеки, който желае да разбере дали в неговия регион има одобрено магическо училище, трябва да отправи запитване чрез сова до Международната конфедерация на магьосниците, отдел "Образование".
  Точното местоположение на всяко от тези училища е строго пазена тайна. Те се страхуват от преследване, и то не само от страна на мъгълите, защото е тъжен факт, че в различни периоди от дългата си история всички тези институции са били засегнати от последиците от войните между магьосниците, а и от враждебното внимание както от страна на чуждестранните, така и от страна на местните магьоснически общности (не само във Великобритания образованието на магьосниците младежи е било обект на намеса или натиск от страна на Министерството на магията). По правило магическите училища са разположени в планински райони без излаз на море (макар че има и важни изключения, както ще видим), тъй като такива райони са труднодостъпни за мъгълите и по-лесно се защитават от черни магьосници.
  Бел. ред. – в текста се говори за 11 училища, но Дж. К. Роулинг е разкрила имената и местоположенията само на 8 от тях: „Хогуортс“ (Шотландия), „Бобатон“ (Франция), „Кастелбрухо“ (Бразилия), „Дурмщранг“ (Северна Европа), „Илвърморни“ (САЩ), Махутокоро (Япония), Уагадау (Уганда), Колдовсторец (Русия).

  Стефан Филчев харесва този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 6:06 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!