Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Тамара Язова

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Тамара Язова Coin10 84
  Ниво : Тамара Язова Untitl40
  Статистики :
  Тамара Язова Streng10 Сила: 10
  Тамара Язова Shield10 Издръжливост: 12
  Тамара Язова Brain10 Интелигентност: 12
  Тамара Язова Runnin10 Ловкост: 14
  Тамара Язова Magic-10 Магия: 24
  Тамара Язова Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Тамара Язова SausageТамара Язова BlueberryТамара Язова TuttifruttiТамара Язова Sapphire

  Тамара Язова

  Писане by Тамара Язова Нед Фев 26, 2023 11:20 pm


  Тамара Язова An4q6PB_460s

  Тамара Язова 64ba1bf974a24d557c91098c5b12375f

  "Язова... като Яна Язова?
  "Разбира се, че не! Знаеш ли, че това никога не е било истинското й име? Яз значи бент, като от бобри."


  Име: Тамара Язова

  Възраст: 14 г.

  Външен вид: Тамара има буйна рижа коса, спускаща се на вълни до почти кръста й. Обиквовено я носи или разпусната, или, ако спортува или рисува, сплетена на плитка и преметната през рамо. Слаба, средна към ниска на ръст за възрастта си, с бяла кожа, която лесно изгаря на слънце, но така и не хваща тен. Очите й са тъмни, почти черни. Устните й често са разтегнати в дяволита усмивка, обикновено предвещаваща някоя беля. Лицето й често е изцапано с боя. Обикновено облича първата тениска, която хване от гардероба, рядко носи рокля или пола.

  Характер: Обожава да рисува - всичко, навсякъде, винаги. В раницата си винаги има скицник и моливи и обича да запечатва всичко интересно, което види през деня, в него. Израстнала на морето, плува отлично, почти живее във водата. През последното лято е започнала да се учи да кара сърф, но все още й предстои да задобрява в това. Силно влюбена в българския фолклор (колко щеше да е яко всички приказки за нимфи и дриади да са истина!). Чете много, като любими предмети от мъгълското училище (изключвайки рисуването, разбира се) са история и литература. През лятото, когато дядо й дойде на гости, обикаля морското крайбрежие заедно с него, катерят се по скалите и ловят риба. Не е избухлива, избягва конфликтите като цяло и опитва да подхожда оптимистично, но държи на собственото си мнение и много обича да е по-добра от другите във всичко.

  История: Баща й е бил магьосник - Николай Язов. Тамара няма никакъв спомен за него, тъй като е починал в катастрофа, когато е била съвсем мъничка. Единственият жив роднина от негова страна е дядо й Анастас, който е и отговорникът тя изобщо да знае нещо за магическия свят. Майка й, Елена, е мъгъл. Тамара е израстнала само с майка си в Приморско - градче на 50 километра южно от Бургас. Двете заедно се грижат за малката къща за гости, която баща й е купил като подарък за майка й по повод сватбата им - мечтата му е била да прави хората щастливи, да ги посреща в града си и да прави почивката им малко по-добра. Това е и бил поводът да се преместят да живеят в черноморския град.

  Макар да няма много приятели сред връстниците си, Тамара има щастливо детство с две кучета и котка, заобиколена от хора. Тя има цялата свобода на света да тича, плува и да се забавлява, предоставена от майка й, както и незаменима подкрепа във  всичко. А винаги го има и дядо й. Атанас живее далеч в Родопите, но се старае всяко лято да посети единствената си внучка и любимата си снаха. Той й разказва истории за магьосници, вещици, а за петият й рожден ден дори й подарява летяща метла играчка, с която Тамара обожава да лети из къщата (и която година и половина по-късно бива разбита в една от вратите, съпроводено с много плач и ожулено коляно).

  Тамара мечтае някой ден да изучава магия ама наистина, и в бъдеще да стане един от магьосниците-детективи (аврори ли се казваха? Трябва да попита дядо отново!), какъвто е бил и баща й преди да се ожени за майка й и да се откаже от активно участие в магьосническия свят.

  В крайна сметка мечтата й се сбъдва и е приета в училището Мунгав. През първата си година там Тамара така и не е успява да завърже някакви трайни приятелства, но пък не й е скучно откъм приключения - от попадане в Забранената секция на Библиотеката до включване в куидичния отбор на своя дом (което, естествено, ужасява майка й). Също така, според училищните правила всеки ученик получава и личен грифон, в случая на Тамара - Светкавица, дружелюбно животинче, с което тя привиква да лети над територията на училището в почти всеки един момент, в който не е на метлата си и на куидичното игрище.

  Откъм приятелства, втората година от обучението й, е доста по-успешна. След като се забърква в далеч по-малко простотии, Тамара успява да си намери приятели, основно деца от нейния дом. Също така, става малко по-уравновесена, започва да дава шанс да момичешката си страна (ах, този пубертет!) и вече не се старае да е спортната мъжкарана от детството си. Задобрява в магиите, в язденето на грифон и в измъкването от проблеми. Но все още е безнадеждно влюбена в морето!

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:05 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!