Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Алхимия

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Алхимия

  Писане by Разказвачът Вто Фев 21, 2023 10:54 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел.

  Алхимия

  Алхимия | Светът на Хари Потър Harry-potter

  Мислите на Дж. К. Роулинг
  Алхимията (търсенето на Философския камък, който превръща неблагородния метал в злато и дава на притежателя си вечна младост) някога е била смятана за възможна и реална. Основната цел на алхимията обаче може да се окаже по-сложна и по-малко материалистична, отколкото изглежда на пръв поглед.
  Едно от тълкуванията на „инструкциите“, оставени от алхимиците, е, че те са символ на духовно пътуване, което води алхимика от невежеството (неблагороден метал) до просветлението (злато). Изглежда, че в работата на алхимиците е имало мистичен елемент, който я е отличавал от химията (която несъмнено е била и разклонение, и предшественик).
  Червеният и белият цвят се споменават многократно в старите текстове за алхимията. Едно от тълкуванията е, че те, подобно на цветния метал и златото, представляват две различни страни на човешката природа, които трябва да бъдат помирени. Това е вдъхновението за християнските имена Рубеус (червен) Хагрид и Албус (бял) Дъмбълдор. Струва ми се, че тези двама мъже, и двамата изключително важни за Хари, представляват двете страни на идеалната бащина фигура, която той търси; първият е топъл, практичен и див, а вторият – впечатляващ, интелектуален и донякъде дистанциран.
  Въпреки че в библиотеката на "Хогуортс" има книги по алхимия и винаги съм си представял, че тя ще се изучава от много умни ученици през шестата и седмата година, Хърмаяни най-необичайно за нея пренебрегва тази възможност. Може би тя смята, както със сигурност смятат Хари и Рон, че вместо да желаят да направят още един Философски камък, биха били щастливи никога да не видят друг в живота си.

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 7:40 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!