Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  „Привит Драйв“ № 4

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  „Привит Драйв“ № 4

  Писане by Разказвачът Вто Фев 21, 2023 10:43 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел.

  „Привит Драйв“ № 4

  „Привит Драйв“ № 4 FEATURED1-1200x675

  Името на улицата, на която живеят Дърсли, е препратка към онова толкова типично растение от предградията – привит храста, от който са изградени спретнати живи плетове около много английски градини.
  Харесаха ми асоциациите както с предградията, така и със затвореността, тъй като Дърсли самодоволно се определят като средна класа и решително се разграничават от магьосническия свят. Името на тяхната област е „Литъл Уингинг“, което отново звучи подобаващо високомерно и ограничено, предвид факта, че „whinging“ е разговорна дума за „оплакване или мрънкане“ в британския английски.
  Въпреки че описвам къщата на Дърсли като голяма и квадратна, както подобава на статута на чичо Върнън като директор на компания, винаги когато пишех за къщата, несъзнателно си представях втората къща, в която живеех като дете, която, напротив, беше доста малка къща с три спални в предградието Уинтърборн, близо до Бристол. За пръв път осъзнах това, когато влязох в построената в Лийфсден Студиос „Привит Драйв“ № 4 и се озовах в идеално копие на старата си къща, чак до позицията на шкафа под стълбите и с точното разположение на всяка стая. Тъй като никога не бях описвал стария си дом на сценографа, режисьора или продуцента, това беше още едно от тревожните преживявания, които ми се случиха по време на заснемането на книгите за Потър.
  Без особена причина никога не съм харесвал числото четири, което винаги ми се е струвало доста твърдо и безпощадно, затова го залепих на входната врата на Дърсли.

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 6:26 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!