Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Лазар Яранов

  Лазар Яранов
  Лазар Яранов
  Черен магьосник
  Черен магьосник


  Галеони : Лазар Яранов Coin10 50
  Ниво : Лазар Яранов Untitl37
  Статистики :
  Лазар Яранов Streng10 Сила: 4
  Лазар Яранов Shield10 Издръжливост: 2
  Лазар Яранов Brain10 Интелигентност: 4
  Лазар Яранов Runnin10 Ловкост: 4
  Лазар Яранов Magic-10 Магия: 6
  Лазар Яранов Clover10 Късмет: 2


  Лазар Яранов

  Писане by Лазар Яранов Вто Фев 21, 2023 12:45 am


  Име: Лазар Яранов

  Възраст: 33 г.

  Черен магьосник
   
  Външен вид: Лазар е средно висок, с мускулеста стройна фигура. Лицето му е сурово и сериозно на вид, което се дължи на гърбавия нос, изпъкналите скули, тъмните сиви очи и големия нащърбен белег на дясната му буза (има формата на буква "Х"). Веждите му са дебели като гъсеници и постоянно смръщени. Погледът му е студен и проницателен. Един от предните му зъби липсва. Косата му е кестенява, чуплива и дълга до брадичката. Изглежда по-стар, отколкото всъщност е. Облеклото му се състои от стари и протрити дрехи, с изключение на любимата му рубиненочервената мантия, която е чиста, елегантна и бляскава. Мантията е омагьосана: когато Лазар я развърже и каже "Дръж!", започва да се движи и той може да я контролира с мисълта си. Би могъл да я накара например да се увие около ръцете или врата на някого, да я усуче като въже или камшик.
  Зоомаг е. Животинската му форма е планински гущер с размер около тридесет сантиметра, с груби сиви люспи на гърба и гладко жълто коремче на черни петънца.
   
  Характер: Лазар е човек без задръжки, който живее на принципа, че всичко му е позволено и няма какво да губи. Това е в ярък контраст с поведението му преди 5 г., когато е аврор и се старае да бъде еталон за поведение: да е учтив, да спазва всички правила, да е смирен и почтен. Всичко се променя, когато е обвинен в заговор за убийство на министъра на магията. Оттогава ненавижда всякакъв вид авторитети, ограничения и ценности. По принцип е много спокоен, не повишава глас, не бърза. Много трудно разкрива мислите и емоциите си. Не се страхува от почти нищо, освен от височини, поради което избягва да пътува с метли, грифони и други подобни. Владее силата на думите и с лекота успява да убеди хората да правят това, което иска. А когато не се получи, ги принуждава със смразяващо самообладание. Нищо не може да го отклони от целите, които си постави, като е готов да си послужи с всякакви средства, включително (и най-вече) черна магия. Най-доволен е, когато успее да направи нещо много шокиращо и отблъскващо, с което да затвърди всеобщото мнение, че е лош човек.
   
  История: Роден е в бедно семейство на мъгъли. Баща му Иван е шофьор на трамвай в София, а майка му Силвия - шивачка на частна практика. От малък Лазар и майка му са жертви на домашно насилие от страна на бащата. На петнадесет годишна възраст Лазар събира смелост и заедно с майка му бягат от вкъщи. Заживяват край Велико Търново, в непосредствена близост до "Мунгав", за да може Лазар да наглежда майка си - една трудолюбива, но крайно лабилна от емоционална гледна точка жена. 
  В "Мунгав" Лазар демонстрира умения, които го издигат над средното ниво. Основните му интереси са в областта на Защитата срещу черни изкуства и Трансфигурацията. В края на шести курс успява сам да стане зоомаг - нещо, което го прави известен сред връстниците му, тъй като е едва осмият регистриран зоомаг в историята на училището. Освен това три пъти печели Турнира по дуелиране. Преподавателите му го насърчават да стане аврор, което той приема, без да подозира какви трудности го чакат. 
  Лазар едва успява да завърши училището за аврори. Методите му на атака са оценени като прекалено радикални и дори садистични. Така например в един дуел чупи три пръста на свой колега и после го превръща в кошче за боклук, без да му върне човешката форма в продължение на два часа. Способността му обаче да намира начин да постигне всяка поставена му задача го спасява.
  В хода на работата Лазар също среща затруднения. Оказва се, че не е много добър в следването на заповеди и протоколи, с което си навлича гнева на началниците си. Освен това не успява да работи в екип с колегите си. С времето все по-трудно сдържа езика си и веднъж дори се сбива със свой колега - Петър Савлиев, дръзнал да му направи забележка. Савлиев прекарва три месеца в болница. Оказва се, че същият произхожда от много известно семейство на политици, които решават за отмъщение да натопят Лазар в заговор срещу министъра на магията. Обвинен е, че е работил като агент на един от най-прочутите черни магьосници - Рангел Острозъбия (прякорът идва от това, че е вампир). Лазар прави опит да се защити в съда, но срещу него са изфабрикувани редица доказателства и в крайна сметка е осъден на доживотен затвор в "Опал". Успява да избяга, докато го ескортират към затвора. Убива един от пазачите. Разярен и обиден на целия свят, Лазар решава, че не му остава нищо друго, освен наистина да стане черен магьосник. Затова отива право при Рангел Острозъбия. Естествено, черните магьосници в България приемат Лазар с отворени обятия, тъй като работата му като аврор ще им даде достъп до ценна информация за Министерството на магията.
  Сега Лазар води непостоянен живот. Пътува насам-натам из България и всява смут навсякъде, където се появи. Ден след ден вестниците пишат за поредния шокиращ ход на бившия аврор: запален склад на Министерството, рухнал мост, отвлечени чиновници... Лазар открива и баща си, превръща го в прасе и го пуска в една мъгълска кочина. Никога обаче не престава да се грижи за майка си, като пази местонахождението й в пълна тайна от всичките си сподвижници. С майка си Лазар е много по-добър и внимателен. Никога не е имал приятелка или някой друг, за когото да го е грижа. Наскоро обаче се сдобива (краде) с един аугорей (птица, чиято песен се смята за предизвестие за смърт, макар че не е вярно) на име Звън, към който доста се е привързал. Затова му е излязъл прякор Аугорея. Няма черен магьосник без прякор.

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Зунимаса Умбра харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 12:25 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!