Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Жерланда Желева

  Жерланда Желева
  Жерланда Желева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Жерланда Желева Coin10 80
  Ниво : Жерланда Желева Untitl37
  Статистики :
  Жерланда Желева Streng10 Сила: 4
  Жерланда Желева Shield10 Издръжливост: 4
  Жерланда Желева Brain10 Интелигентност: 2
  Жерланда Желева Runnin10 Ловкост: 4
  Жерланда Желева Magic-10 Магия: 4
  Жерланда Желева Clover10 Късмет: 2

  Бобчета : Жерланда Желева Sausage

  Жерланда Желева

  Писане by Жерланда Желева Нед Фев 19, 2023 11:42 pm


  Име: Жерланда Желева 
  (Жанет / Жаклин)
  (чистокръвна)
  Възраст: 16 г. (6-ти курс)


  Жерланда Желева A__a_213                                                   Жерланда Желева A__a_313
   
  Външен вид: Жерланда има светлоруса, почти бяла коса. Лицето ѝ е като изваяно от мрамор, без никакви несъвършенства. Има светлосини очи, алени устни и чипо носле. Кожата ѝ е много светла, а тялото ѝ - съразмерно и с правилни пропорции. Има нормална височина и тънка талия. Тя е слаба, винаги се храни здравословно и никога не яде шоколад, но не спазва диети. Държи на външния си вид и винаги се облича по модата, като носи само дизайнерски дрехи. 
   
  Характер: Не е от най-милите хора в „Мунгав“. Винаги е заобиколена от група ученици, които откликват на всяка нейна прищявка. Отнася се с пренебрежение към мъгалокръвните и дори към нечистокръвните магьосници. Макар и да не е най-приятната компания за разговори, тя е много умна и най-вече хитра. Спорът, враждата и заяждането са нейното ежедневие. Винаги иска да печели и полудява, когато нещата не стават както тя иска. По-добре да не си неин враг, защото в противен случай ще направи всичко, за да те заличи от лицето на земята. Тя няма истински приятели. Ако си ѝ полезен – ще те използва, ако не – ще те разкара.
   
  История: Родена е в чистокръвно магьосническо семейство. Баща ѝ - господин Лундерсон (Lundеrson), е министър на магията в родната си страна - Норвегия. Запознава се с майката на Жерланда, която работи като секретарка, при едно от пътуванията си до българското министерство на магията. Скоро двамата сключват брак и заживяват в столицата на Норвегия, където им се ражда дъщеря. Родителите ѝ са твърде заети в работата си, за да се грижат за нея, а баба ѝ не желае да се занимава с деца, затова тя бива отгледана от гувернантката си. До петгодишна възраст живее с родителите си в Осло, след което те я изпращат заедно с гувернантката ѝ в България, където израства в голяма триетажна къща в центъра на Торбаланово. 
  Родителите ѝ не желаят дъщеря им да привлича медийното внимание и да пречи на професионалните им кариери, затова я кръщават с друга фамилия – Желева. От както се помни, тя мрази името и фамилията си, поради което всички я наричат Жанет или Жаклин. 
  В годините Жерланда сменя общо пет бавачки, като никоя от тях не се справя с възпитанието ѝ. От раждането ѝ до 3-годишна възраст има една детегледачка, но тя се занимава само с бебета, поради което напуска. От 3 до 6 годинки за нея се грижи норвежката госпожица Календ, с която заминава за България, но на нея ѝ липсва родината и в крайна сметка се връща в Норвегия. Семейството наема българска магьосница, която да се грижи за детето, но тя не успява да се справи с отговорността и бива уволнена. Четвъртата поред гувернантка на момичето я гледа от 7 до 9 годишна възраст. Тя се справя успешно с обучението ѝ, но е доста строга с детето. Двете не се спогаждат добре, затова Жерланда я натопявя пред родителите си и тя е уволнена. Последната ѝ бавачка, която в последствие става и нейна настойница, е госпожица Рейндол. Тя е двадесет и пет годишна жена с големи амбиции и вкус към модата. Поставя си за цел да внедри 10- годишното момиченце във висшето магьосническо общество, като благодарение на детето да се издигне в магьосническия свят. В следствие на тази нейна амбиция, Жанет е добре приета от всички чистокръвни влиятелни семейства в България, откъдето идват и всичките ѝ „приятелства“. 
  До приемането си в „Мунгав“ имаше трима частни учители – първият ѝ преподаваше български, английски и норвежки език, вторият – отвари, аритмантика и вълшебство, а третият – история на магията, билкология и грижа за магичните създания. Те може да бяха най-добрите преподаватели в града, но не се интересуваха особено много от образованието на момичето. Идваха веднъж в месеца, въпреки че им се плащаше за уроци два пъти седмично. Даваха ѝ една дозина с книги и учебници за четене, а на следващото идване я изпитваха върху материала. 
  Вследствие на своето детство, Жерланда се бе научила на множество хитри трикове от пакостливи магии до тайни проходи за измъкване от къщата и от миловидни очи до чиста манипулация. 
  Когато навърши единайсетгодишна възраст, тя получи покани от три училища за вълшебство и магия: Норвежкото училище, „Думщранг“ и „Мунгав“. Жаклин искаше да влезе в Норвежкото училище, за да се докаже на родителите си и да получи тяхното уважение, но те не се съгласиха и решиха да я запишат в „Мунгав“, за да не пречи на имиджа им. Поради тази причина тя мрази българското магьосническо училище, но въпреки това продължава да се старае, изкарвайки отлични оценки, за да получи признанието на родителите си. 
  Свободното си време прекарва в изучаване на политическите движения, партии, идеи, личности, перспективи и други, а всяка ваканция дава всичко от себе си, за да може, използвайки хитрия си ум, да се добере до Норвегия. 


  Админ: Героят е архивиран поради продължителна неактивност на потребителя. Може да бъде върнат със съобщение от потребителя до администраторите. 

  Ела Благоева and Ориана Алистър харесват този пост.

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Re: Жерланда Желева

  Писане by Разказвачът Нед Фев 19, 2023 11:47 pm


  Одобрена! Разпределена в дом "Северен вятър".

  Жерланда Желева харесва този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:30 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!