Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  "Светкавица"

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  "Светкавица"

  Писане by Разказвачът Вто Фев 07, 2023 11:43 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел.

  Светкавица

  Метлата Светкавица | Светът на Хари Потър RonWeasley_PM_B3C13M1_RonFlyingFireboltAtQuidditchPitchWithHarryWatching_Moment

  В края на ХХ компанията за състезателни метли „Нимбус“ доминира над конкуренцията си. Моделите „Нимбус 2000" и „Нимбус 2001“ надминават всички останали метли от най-висок клас, взети заедно, в съотношение три към едно.
  Дизайнерите на „Нимбус“ обаче не знаят, че в онзи момент се разработва състезателна метла, която ще ги измести от първото място в рамките на дванадесет месеца от пускането ѝ на пазара. Това е „Светкавица“ – свръхсекретен проект, разработен от Рандолф Спудмор (син на Ейбъл Спудмор от „Елърби и Спудмор“, които произвеждат „Гръмотевица“ през 1940 г. и „Бърза клечка“ през 1952 г. - и двете метли са годни за употреба, но така и не добиват голяма популярност).
  Бидейки умел и новаторски конструктор на метли, Рандолф е първият, който използва изработена от таласъми желязна конструкция (включително опори за краката, стойка и халки за клони), чиито тайни не са напълно изяснени, но изглежда, че придават на „Светкавица“ допълнителна стабилност и сила при неблагоприятни метеорологични условия, както и специално нехлъзгащо се захващане за краката, което е от особено предимство за играчите на куидич. Дръжката е от полирано абаносово дърво, а клонките – от бреза или лешник според личните предпочитания (брезата се смята, че дава повече мощ при високи изкачвания, докато лешникът е предпочитан от любителите на свръхчувствителното насочване).
  „Светкавица“ е скъпа метла и Хари Потър е сред първите, които я притежават. Тя продължава да се произвежда в сравнително малки количества, отчасти защото работниците таласъми, които участват в патентованата железария, са склонни към стачки и бойкоти при най-малката провокация.

  Ела Благоева and Доротея Дрекова харесват този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 5:04 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!