Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Гара "Кингс Крос"

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Гара "Кингс Крос"

  Писане by Разказвачът Съб Фев 04, 2023 6:51 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел. 

  Гара „Кингс Крос“

  Гара Кингс Крос | Хари Потър WDWINFO-Universal-Diagon-Alley-Harry-Potter-Hogwarts-Express-021

  Когато Оталина Гамбол реквизира мъгълски влак, който да служи като нов вид транспорт за учениците от „Хогуортс“, тя построява и малка гара в магьосническото село Хогсмийд – необходимо помощно съоръжение към влака. В Министерството на магията обаче са категорични, че построяването на допълнителна магьосническа гара насред Лондон би обтегнало до краен предел даже и прословутата решимост на мъглите да не забелязват магията, когато тя избухва пред очите им.
  Чак Еванджелина Орпингтън, министър в периода 1849-1855 г., успява да намери решението, като добавя скрит перон на новопостроената (мъгълска) гара „Кингс Крос“, която да е достъпна само за вещици и магьосници. Като цяло това проработва добре, макар че през следващите години се появяват дребни проблеми, като например вещици и магьосници, изпускащи куфари, пълни с книги за заклинания или с тритони по полирания под на гарата, или пък вещици и магьосници, изчезващи през солидната преграда малко по-шумно от обичайното. Обикновено на гарата има няколко служители на Министерството на магията, облечени в обикновени дрехи, които в началото и в края на всеки учебен срок в „Хогуортс“, се справят с проблемните мъгълски спомени, които евентуално биха се нуждаели от промяна.

  Мислите на Дж. К. Роулинг
  „Кингс Крос“, която е една от главните железопътни гари в Лондон, има много лично значение за мен, защото родителите ми са се запознали във влак за Шотландия, заминаващ от гара „Кингс Крос“. Поради тази причина, както и поради факта, че тя има толкова изразително и символично име, а и защото именно това е правилната гара, от която да тръгнеш, ако се отправяш към Каледония, не изпитвах и най-малката нерешителност относно местоположението на портала, който ще отведе Хари в „Хогуортс“, нито относно транспортното средство, с което той ще се придвижи до там.
  Говори се (макар че не бих могла да Ви кажа откъде произлиза тази история; тя е подозрително неясна), че гара Кингс Крос е построена или на мястото на последната битка на Будика (Будика е древнобританска кралица, която повежда въстание срещу римляните), или на мястото на нейната гробница. Легендата гласи, че гробът ѝ се намира някъде в района на осми до десети перон. Не знаех това, когато дадох номера на перона на магьосниците. Гара „Кингс Крос“ е кръстена на един вече разрушен паметник на крал Джордж IV.
  Сега в „Кингс Крос“ има истинска количка, която стърчи наполовина от една стена и ме кара да сияя от гордост всеки път, когато минавам покрай нея...

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 2:29 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!