Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Пророчески вести

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Пророчески вести

  Писане by Разказвачът Съб Фев 04, 2023 6:25 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел. 


  Пророчески вести

  Пророчески вести | Мислите на Дж. К. Роулинг 7415396442_e11488636c_b

  Във Великобритания има само един магьоснически вестник, ако не броим издания с малък тираж като „Дрънкало“. Вестникът „Пророчески вести“, чието седалище се намира в „Диангон-али“, се доставя ежедневно със сова до почти всяко магьосническо домакинство във Великобритания. Заплащането се извършва чрез поставяне на монети в торбичката, завързана за крака на совата. Понякога (когато се случи нещо особено интересно или вълнуващо, като например нелегален полет на Форд Англия през цялата територия на Великобритания) се издава спешно издание на „Вечерни пророчески вести“.
  „Пророчески вести“ не е съвсем безпристрастен източник на новини и понякога проявява, за съжаление, тенденция към сензационност, която най-добре се олицетворява от звездната репортерка Рита Скийтър. Привидно независим източник на новини, вестникът неведнъж е бил повлияван от Министерството (или силните на деня), за да премълчи някои истории. Ключът към основната му мотивация може да бъде открит в името му, тъй като „пророк“ [бел. пр. – „prophet“; на английски името на вестника е „The Daily Prophet”] е омоним на „печалба“[бел. пр. – на английски „печалба“ е „profit”, което се произнася по същия начин като “prophet”, но на български не е така] (въпреки че също така бях завладяна от идеята за магьоснически вестник, който претендира да знае за бъдещите новини).
  Магьосниците по принцип не жадуват за алтернативни политически идеи в новините си (което обаче не означава, че „Пророчески вестник“ няма политически цели). Като малка, аутсайдерска и понякога застрашена общност, магьосниците, общо взето, се интересуват от един и същи вид истории: резултатите от Първенството по куидич, дали някой има проблеми заради нарушения на Международния статут за секретност, какво дразнещо законодателство е измислила Службата за злоупотреба с мъгълски артефакти и кога ще се състои следващият концерт на Селестина Уорбек/ „Странните сестри”.
  Изглежда, че магьосниците ще продължат да предпочитат старомодната вестникарска хартия, дори докато мъгълският свят все повече прибягва до интернет. Ако вестниците за мъгъли имаха движещи се снимки, тиражите им можеха да бъдат също толкова високи.

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 1:35 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!