Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Вампири

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Вампири

  Писане by Разказвачът Вто Яну 31, 2023 9:37 am


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел. 

  Вампири

  Вампири Jkr_se13

  Въпреки че вампирите съществуват в света на Хари Потър, както показва литературата, която Хари и приятелите му изучават в „Защита срещу черните изкуства“, те не играят съществена роля в историята. Митът за вампирите е толкова богат и е експлоатиран толкова много пъти в литературата и филмите, че чувствах, че няма какво да добавя към традицията. Във всеки случай вампирите са традиция от Източна Европа, а аз като цяло се опитах да черпя от британската митология и фолклор, когато създавах противници за Хари. С изключение на мимолетните споменавания, единственият вампир, когото Хари среща в книгите, е Сангуини в „Нечистокръвният принц“, който се изявява в слабо комична обстановка на едно парти.
  Преглеждайки най-ранните си тетрадки обаче, открих, че в най-ранния ми списък на персонала е имало един забравен от мен учител вампир без предмет, наречен „Троакар“. Троакарът е остро заострена тръбичка, която се вкарва в артерии или кухини, за да се извличат телесни течности, така че мисля, че това е доста добро име за вампир. Явно обаче не съм мислила много за него като персонаж, защото той изчезва доста рано в записките ми.
  Дълго време се носеше упорит слух сред феновете, че Снейп може да е вампир. Макар да е вярно, че той има нездрава бледност и понякога е описван като приличащ на голям прилеп в дългото си черно наметало, всъщност той никога не се превръща в прилеп, срещаме го извън замъка на дневна светлина и в „Хогуортс“ никога не се появяват трупове с прободни следи във врата. Накратко, Снейп не е преобразен Троакар.

  Ела Благоева and Доротея Дрекова харесват този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 6:43 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!