Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Доротея Дрекова

  Доротея Дрекова
  Доротея Дрекова
  Продавач в Билкарница „Еделвайс“, Торбаланово
  Продавач в Билкарница „Еделвайс“, Торбаланово


  Галеони : Доротея Дрекова Coin10 62
  Ниво : Доротея Дрекова Untitl37
  Статистики :
  Доротея Дрекова Streng10 Сила: 4
  Доротея Дрекова Shield10 Издръжливост: 4
  Доротея Дрекова Brain10 Интелигентност: 4
  Доротея Дрекова Runnin10 Ловкост: 3
  Доротея Дрекова Magic-10 Магия: 6
  Доротея Дрекова Clover10 Късмет: 24

  Бобчета : Доротея Дрекова Mango

  Доротея Дрекова

  Писане by Доротея Дрекова Вто Яну 24, 2023 3:09 pm


  Доротея Дрекова

  или Тея


  На деветнадесет години, завършила


  Нечистокръвна, дъщеря на Матей и Йована Дрекови
  Дом в "Мунгав": Северен вятър

  Доротея Дрекова 8f0b1da42dfabb6dbdfea469daafa132


  Доротея е най-голямата дъщеря в голямото семейство Дрекови. Освен нея, в голямата къща в магьосническото село Стаменова вода разположено в Стара планина, се разхождат още пет чифта детски и тийнейджърски крака. Тея има три по-малки сестри и двама братя, като един от тях е по-голям от нея - Стефан. Тея е отгледана от родителите си Матей Дреков и Йована Дрекова. Майка ѝ е сестра в магическата болница в Торбаланово, а баща ѝ е аврор. Докато Тея е подраствала, Матей често е отсъствал от дома им, тъй като редовно са го изпращали на мисии. Въпреки честото отсъствие на бащината фигура в живота ѝ, Тея е изключително привързана към родителите си и братята и сестрите си. Стефан, най-голямото дете в семейство Дрекови, е професионален играч по куидич. Участва в националния отбор на България като бияч. Тея, заедно с останалата част от семейството си, винаги посещава мачовете на брат си, макар че никога не е проявявала особен интерес към играта. 
  Фамилия Дрекови са едни от най-популярните магьоснически семейства на Балканския полуостров. Матей, бащата на Тея, е син на Спас Дреков - бившият министър на магията. Въпреки популярността на семейството си, Матей им обръща гръб и започва да гради бъдещето си сам. Всичко това, защото се влюбва в Йована - мъгълокръвна. 
  През целия си живот, Тея се стреми да не превлича особено внимание върху себе си, не само заради корените на семейството си, успешният живот на брат си или пък професията на баща си. Тея винаги е предпочитала да остава в сянката на славата на останалите и да завира нос в книгите, които са най-верният спътник в живота ѝ.
  Тея не винаги се е смятала за красиво момиче, макар че майка ѝ постоянно я е уверявала в това. Рижавата ѝ коса, луничките разпръснати като изтървано кафе върху лицето ѝ, светлокафявите ѝ, почти медени очи винаги са я отблъсквали, когато срещне погледа си в огледалото. Често подигравки са долитали по неин адрес, тъй като височината й от 1.54м далеч не е „нормална“ за едно шестнадесетгодишно момиче. Но какво е нормалното днес?! Тея не може да се определи като момиче с перфектно телосложение. Ханшът ѝ е прекалено голям, талията - твърде тясна, пръсците й са прекалено широки, но въпреки това от нея се излъчва някакъв неописуем и неизразим чар, който привлича всичко и всички. Баща ѝ често ѝ казва, че това се дължи на „съзвездията“ по лицето ѝ. 
  Доротея от съвсем невръстна е отгледана с ретро музика, родителите ѝ притежават най-голямата колекция на мъгълски плочи и дискове. Докато Тея е подраствала, на заден фон в оранжевия им хол са пригласяли стотици известни музиканти и групи като например David Bowie, Queen, ABBA, Kansas, The Beatles, Blondie, но също и Щурците, Тангра и пр. 
  Хобита на Тея:
  • Тея обожава растения, мъгълски и магически. В стаята ѝ често могат да се намерят десетина саксии с различни по вид растения, които Тея често кръщава с имена на някои от любимите си изпълнители. (Това поражда интересни случки и ситуации, тъй като е изключително възможно Тея да провежда пълноценен разговор с някой си Фреди, в очевидно празна стая.).
  • Тея наследява любовта на родителите си към музиката. Често слуша музика, за да се измъкне от реалността или за да релаксира. 
  • Разбира се, Тея обожава книгите и четенето. Израснала е с приказките на Ран Босилек (който всъщност е магьосник, макар и изключително популярен сред мъгълите!). 
  • Макар и да не проявява интерес към куидичът, Тея намира за изключително вълнуващо летенето с метла

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 6:12 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!