Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Уроци по Защита срещу черните изкуства

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Уроци по Защита срещу черните изкуства

  Писане by Разказвачът Пон Дек 26, 2022 10:25 am


  Custom Image

  Защита срещу черните изкуства е предмет, в който малко хора са наистина добри. Причината е, че в учениците се срещат с неща, способни да ударят по психиката им. Едно изправяне пред богърт например винаги е съпроводено с истински страх и негативни емоции. Преподавателят по този предмет – проф. Зоя Павлова. Тя е висока, с дълго, сбръчкано лице, кафяви очи, дълги пръсти с маникюр. Обикновено се облича с тъмни дрехи – не е ясно дали съзнателно, за да кореспондира с преподавания от нея предмет. Павлова постоянно повтаря на учениците, че е много по-добре, ако сега се сблъскат в контролирана среда с „тъмната“ страна на живота, а не впоследствие. Затова според нея е оправдано да е рязка, дори груба. Тя е цербер в преподаването и въобще в живота. Всяко незнание или неумение се третира от нея като голямо прегрешение и задължително се афишира пред целия клас. Няма да я видите да успокоява плачещи ученици (най-вероятно тя ги е разплакала) или да говори „индиректно“ за нещо.

  Класната стая по Защита срещу черните изкуства се намира в подземието, някъде в самите му дълбини. Сякаш нарочно пътя до стаята е мрачен и страшен. Осеян е със стари брони, които от време на време потракват в тъмнината и създават зловещо усещане. Самата стая също не е много приветлива. По стените й висят статуи на страшни озъбени същества. Чиновете и столовете са от чист мрамор – твърди и ледено студени, така че в никакъв случай не можеш да се отпуснеш. Когато учениците трябва да упражняват заклинания, Зоя разширява стаята с магия и премества всички чинове, за да се образува пространство.

  Учебникът по Защита срещу черните изкуства е „Победи тъмнината“ от Петранка Левиева.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Защита срещу черните изкуства

   Писане by Разказвачът Пет Дек 29, 2023 9:57 am   Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра 463eba172ccc94e9d75125bfb820b72894bf068e


   Това са само възможности, които имате, НЕ сте длъжни да ги изпълнявате. Ако ги изпълните обаче, ще получите бонус, който се добавя към обичайния (тоест 1 т. или 10 галеона за всеки пост, но и бонуса за куеста).

   Не забравяйте, че, както всичко останало, и бонусът се отчита в тази тема (клик) след края на РП-то.


   Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра C803cd811e31beafef225e239bcc0494fa626e1d
   Опишете как героят Ви изпълнява някоя от задачите по-долу. Клик на иконката с плюсчето, за да се разгърне текстът.

   Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 1. Защитни заклинания Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   В програмата на първи, втори и трети курс има уроци, свързани с усвояването на защитни заклинания. Учат се следните основни магии: 1) Протего – създава невидим магически щит, който отблъсква вражески заклинания и предмети; 2) Експелиармус – обезоръжава противника, избивайки от ръцете му магическа пръчка или друго оръжие; 3) Импедимента – забавя или спира тотално движението на противника.
   Опишете как преподавателят Ви разпределя по двама и се упражнявате един срещу друг да прилагате горните заклинания.

    
   Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 2. Гмуркане с келпи Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   По ЗсЧИ се изучават и магически създания, класифицирани като особено опасни за магьосници. Едно от тях е келпито. Келпитата са водни демони с глава на кон и рибешка опашка, които обаче могат да променят външния си вид и да имитират други форми. Те се спотайват в блата и други водоеми, като примамват пътници. В рова на замъка „Мунгав“ има много голям брой келпита, което налага учениците да са добре запознати с тях. За да се „обезопаси“ келпито, трябва да му бъде поставена юзда (може ръчно или чрез заклинание „Инкарса“). Това действа около 15 минути. Другият начин е чрез непрестанно пеене или тананикване, но това е характерно само за келпитата край „Мунгав“.
   Опишете как по време на занятие по Защита срещу черните изкуства героят Ви трябва да се изправи срещу келпи и да го „обезопаси“. Урокът се провежда в едно малко помещение в подземието, където има езерце и само едно келпи.

    
   Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 3. Уроци по обноски с капи Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Капите са водни демонти, произхождащи от Япония. Имат вдлъбнатина на върха на главата си, която използват за носене на вода. Хранят се с човешка кръв, но ако хвърлиш краставица с издълбано в нея името си във водоема, който обитава, тя няма да те нарани. Благородната ѝ особа не позволява да стори нещо лошо на човек, който я е нахранил. Друг начин да надхитриш гладна капа е да ѝ се поклониш – тя ще отвърне със същото, изливайки водата от вдлъбнатината на главата си и губейки силата си.
   Опишете как по време на часа се изправяте срещу капа. Преподавателят Ви е завел в едно помещение в подземията, където има малко езеро, пълно с капи.

    

   Бонус, който можете да получите при изпълнение на всеки от горните куестове:
   Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 5 галеона (за 1 самостоятелен Ваш пост) или
   Защита срещу черните изкуства | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untit120 1 точка късмет (за 2 Ваши поста в рамките на РП с друг/и потребител/и).


    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:09 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!