Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Тервел Шаханов

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : Тервел Шаханов Coin10 9
  Ниво : Тервел Шаханов Untitl40
  Статистики :
  Тервел Шаханов Streng10 Сила: 18
  Тервел Шаханов Shield10 Издръжливост: 10
  Тервел Шаханов Brain10 Интелигентност: 22
  Тервел Шаханов Runnin10 Ловкост: 14
  Тервел Шаханов Magic-10 Магия: 8
  Тервел Шаханов Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : Тервел Шаханов PearТервел Шаханов MangoТервел Шаханов SapphireТервел Шаханов SausageТервел Шаханов WatermelonТервел Шаханов Emerald

  Тервел Шаханов

  Писане by Тервел Шаханов Вто Яну 10, 2023 12:02 am  Т е р в е л    Ш а х а н о в

  Тервел Шаханов F44b10d025f0f5bbff80b325f9ade7f6ef4dacea

  Важно за него:
  - 18-годишен;
  върколак;
  - пророк;
  - някога богаташ, а сега бедняк;
  - драматичен и експресивен.
  - странстващ из България.


  Външен вид:

  Тервел има руса къдрава коса, която пада царствено върху раменете му. Очите му са зелени, наподобяващи два малки изумруда. Красив и чаровен е, но откакто е върколак външният му вид вече не е толкова перфектен. Отслабнал е драстично, цялото му тяло е покрито с белези и често изглежда болнав и уморен. Обожава да се облича екстравагантно. Пада си и по аксесоарите – гривни, гердани и др. подобни. Тъй като вече няма пари, за да си купува скъпи неща, се е научил да шие с магия, а разчита много и на трансфигурацията. Дори и когато е облечен по-скромно, винаги търси начин да запази частица от стила си чрез някой детайл. На ръст е средно висок, с уверена походка и дързък поглед.

  Характер:

  Тервел е изключително експресивна личност. Обича да говори, да се смее, да пее, да спори и въобще всичко, с което може да привлече вниманието на околните. Има много високо мнение за себе си и мрази някой да го подценява. Не е глупав, даже напротив – умът му е остър кат бръснач, но е по-скоро практически ориентиран. Постоянно му хрумват нови идеи, започва да ги осъществява, после му омръзват, захваща се с нещо друго и т.н. Действа прибързано, без да се замисля особено, и времето все не му стига да осъществи всичките си планове. Обича да критикува всичко и да дава съвети на околните как да се държат. Може да бъде страшно упорит, ако реши. Освен това е отмъстителен.

  История:

  Роден в изтъкнатото магьосническо семейство Шаханови. Целият му род е чистокръвен. Майка му е Елка Шаханова – първата жена министър на магията на България, понастоящем постоянен представител на страната в Международната конфедерация на магьосниците. Бащата му е Тодор Шаханов – производител на известната българска марка летящи метли „Шепот“. Излишно е да се казва, че Шаханови са доста богати. Имат три имения на територията на България, най-голямото от които е в Торбаланово. Тервел е отгледан от няколко гувернантки, тъй като майка му и баща му вечно са някъде по работа. Няма братя и сестри. В живота никога нищо не му е липсвало. Пътувал е по целия свят: яздил е еднорози в Перу, пил е кафе на летящо килимче в Сахара и др. Свободолюбивият му дух обаче често влиза в конфликт с консервативните представи на семейството му.

  В „Мунгав“ Тервел е разпределен в дом „Лъч“. Бързо става един от най-популярните ученици. Бута се навсякъде: в театралната група, в кръжока по Пророкуване, в куидичния отбор.

  В пети курс Тервел започва да получава видения: образи, които се появяват в съзнанието му за не повече от десет секунди и най-често са неясни.

  По време на голямо земетресение през зимата на пети курс, Тервел е затрупан в подземията с група други ученици. Заедно те стигат до една отдавна забравена част от замъка. Без да знаят освобождават призрака на Параскева Черноглавата. Тя първо се вселява в Борис Захариев, но после „прескача“ в Тервел. Чрез него успява да се добере до Самодивския фестивал, където планира да осъществи плана си да ликвидира изненадващо Самодивската задруга. Тервел разкрива плановете й и някак успява да я изхвърля от главата си. Чрез друг обаче тя успява да освободи змея от Зверилника, в резултат на което целият състав на Самодивската задруга намира смъртта си. За отмъщение Параскева изпраща един върколак да убие Тервел. Момчето се спасява, но е ухапано и също става върколак. Така и не споделя с никого наученото за Параскева, тъй като се страхува. Веднага разбира, че тя стои зад реформите в „Мунгав“, поради което решава да се държи като поддръжник на вийлите, за да осигури безопасността си, както и запазването на тайната, че е върколак. Един ден на Тервел му идва до гуша и се обръща срещу вийлите, което привлича вниманието и на Параскева. Принуден е да напусне училището и да се скрие.  

  След като става върколак, родителите на Тервел му заповядват да го пази в тайна, тъй като това би навредило на репутацията на семейството. Не получава никаква подкрепа от тях и го карат да се чувства като прокажен, поради което отношенията им се влошават. През лятото след края на шести курс Тервел бяга от вкъщи, като заразява решително стария си живот. Премества се да живее в една порутена къща в Торбаланово и изкарва последната си година в „Мунгав“ в бедност. Това е труден период за него, но се научава да се справя сам и започва да мисли по-зряло. Родителите му правят няколко опита да го потърсят, но Тервел твърдо отказва да се върне при тях, а след време спират да настояват.

  Най-добрите приятели на Тервел са @Ясна Соколова, @Симеон Манев и @Арина Орлова, но след „Мунгав" пътищата им се разделят.

  Ясна Соколова харесва този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 5:12 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!