Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Леда Христова

  Леда Христова
  Леда Христова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Леда Христова Coin10 60
  Ниво : Леда Христова Untitl37
  Статистики :
  Леда Христова Streng10 Сила: 2
  Леда Христова Shield10 Издръжливост: 4
  Леда Христова Brain10 Интелигентност: 4
  Леда Христова Runnin10 Ловкост: 2
  Леда Христова Magic-10 Магия: 2
  Леда Христова Clover10 Късмет: 6

  Леда Христова

  Писане by Леда Христова Сря Яну 04, 2023 12:30 pm


  Леда Христова 7c9cb313...Леда Христова 97524311

  fc: emma myers

  Леда Христова

  13 години, 3-ти курс, Дом: Южен Вятър


  Вихрушка от руси кичури и сто-и-петдесет-хиляди-думи-в-минута, са двете неща, които съпътстват Леда навсякъде, където отиде. А тя обича да е навсякъде, по всяко време, вършейки всичко. Всъщност политическата й кампания да убеди майка си да й купи времеврът е в разгара си, и меденокоската твърди, че ще бъде “изненадана” за рождения си ден. Въпросната майка е на мнение, че подобни вярвания са просто спекулация, но Леда е сигурна, че съвсем скоро ще получи така мечтания времеврът и “най-накрая ще може хем да тренира за пробите по куидич, хем да има нормален социален живот.”

  Между другото, споменахме ли, че е обсебена от куидич?

  Никола Василева е един от тримата гончии, които донасят Световната титла по куидич в България през 2004г., а по настоящем и леля на Леда. Нещо повече - тя е пример за подражание на русокоската, която не е слязла от метлата подарена й от леля й преди десет години. Това вероятно обяснява и защо бъдещата третокурсничка веднага се пробва и дори успява да стане част от куидичния отбор на дома й още от първата си година. Случайно или не, летенето наистина й се отдава. 

  Вродените й таланти спират до там, обаче. 

  Леда трудно успява да се концентрира в час и прекарва повечето време рисувайки, при това не много добре, по пергаментите си. Оценките й са средна работа, с изключение на тези по Вълшебство и то не само, защото професор Раев мрази да пише ниски такива. Истината е, че това е единственият предмет, който младата дама искрено харесва, и по който реално се опитва да положи някакви усилия. В другия край на спектъра е Грижа за магическите създания - час, който Леда отказва дори да приеме за истински. По неизвестни никому причини, момичето е ужасено от всякакви магически животни и ги избягва като чума. 

  Което ни води и до грифона й. 

  Горкият, неразбран и непрестанно отхвърлян грифон, наречен със звучното име “Метла”, е язден само веднъж годишно по пътя за Мунгав, въпреки необяснимата му любов към Леда. Нещо повече, изглежда сякаш повечето магически създания споделят трепетите на Метла и не оставят младата госпожица на мира. Професор Пенева не трябва да се притеснява, че нещо може да се случи на Леда в часовете й, защото всички създания не могат да спрат да се галят, като котенца в краката на Леда. Дори въпросните същества да не са точно за галене. Да. Става дума за такива, като тарантулата, която следва Леда навсякъде, съвестно играейки ролята на домашен любимец на момичето, което не пропуска да я натири всеки път, когато успее да я хване. (Дала й е името “Гад”, за да може да й крещи при всеки удобен случай.)


  Това не променя факта, че Леда избягва като чумата всички магически и немагически животни. 


  ---

  Накратко за Леда (РП насоки, когато пишете с нея): 


  Леда е обсебена от:
  куидич
  - желирани водни кончета, гърмящи бонбони, шоколадови жабчета и всякакви вълшебни вкусотийки
  - да си драска грозни рисунки в час и да не слуша
  - да е в движение и да върши нещо

  Външен вид:
  Не много висока, но изключително пъргава и енергична. Русолява коса, чиито кичури понякога оцветява според настроенията си, сини очи и приветливо излъчване. Обича да носи дрехи и аксесоари в ярки цветове.

  Характер:
  All over the place. Бълбукаща и клокочеща с енергия, Леда е усмихнато, но целеустремено момиченце с огромна мечта, която възнамерява да осъществи на всяка цена. Повечето обитатели на замъка са я виждали как тренира поне няколко часа на ден, независимо от метеорологичните условия. Не си търси белята, но я приветства, когато белята намери нея. Не приема добре с опитите на околните да я контролират и лесно се ядосва, когато някой възрастен започне да й се меси.  

  История:
  - Родена и израснала в двуетажна къща във Велико Търново в семейството на Пресиян и Ана Христови.
  - Има две по-големи и една по-малка сестра - Петя (18г., завършила Мунгав, дом Южен Вятър) и Елисавета (15г., пети курс в Мунгав, дом Лъч) и Яна (7). 
  - Кръстена е на писателката Леда Милева, която й се пада прабаба по майчина линия. 
  - Леля й е Никола Василева, световно-известна гончийка от националния отбор на България." />

  Админ: Героят е архивиран поради продължителна неактивност на потребителя. Може да бъде върнат със съобщение от потребителя до администраторите. 

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Re: Леда Христова

  Писане by Разказвачът Сря Яну 04, 2023 1:21 pm


  Одобрена! Разпределена в дом "Южен вятър".

   В момента е: Сря Май 22, 2024 6:27 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!